Een autobench van Variocage voor het veilig transporteren van je hond

Variocage

Een autobench van Variocage is geen overbodige luxe als je je hond graag meeneemt op reis. Of je wil met je trouwe viervoeter gewoon een daguitstap maken naar de zee of de Ardennen? Met onze autobenches van Variocage neem je je hond overal mee naar toe.

Je wil even op reis? Je wil graag een dagje naar de zee of de Ardennen? Kortom, je wil er graag even tussenuit maar je laat je trouwe metgezel niet graag alleen achter? Dan hebben wij voor jou de oplossing. Met onze autobenches van Variocage hoef je je trouwe viervoeter niet langer achter te laten. Maar voor je om het even welke autobench koopt, moet je je een aantal vragen stellen.

Hoe kies je de juiste grootte voor je hondenbench?

Het is heel belangrijk dat je hond plek heeft in de autobench, maar ook niet te veel. Zo moet je bijvoorbeeld niet de grootste autobench voor een chihuahua kopen. Maar hoe weet je wat het juiste formaat is? Daar is een vuistregel voor.
Je meet de lengte van je hond en daar voeg je 10 cm aan toe. Wanneer je je hond nog niet hebt, zoek je het ras op en zoek je hoe lang je hond doorsnee wordt. Wanneer je dit hebt gedaan, laat je je hond neerzitten. zodat je kan meten hoe hoog hij komt. Daar voeg je ook 10 cm aan toe.
Voila, op die manier bekom je de ideale lengte en hoogte van de autobench. De verhouding van de bench zijn ideaal zodat je metgezel zich nog gemakkelijk kan draaien.
Heb je een groot ras, zoals bijvoorbeeld een Berner Sennen maar is het nog een puppy? Dan kan je in het begin de binnenruimte van je autobench kleiner maken door er bijvoorbeeld een kartonnen doos in te plaatsen. Zo is de bench aangepast aan de grootte van je puppy. Van zodra je hond groeit, kan je de kartonnen doos weg halen.

De diepte van de Variocage autobench is regelbaar. Op die manier kan je je kofferruimte maximaal benutten. Aan de achterzijde van de bench is er een nooduitgang bevestigd. Heb je dus een ongeluk? Krijg je de koffer niet meer open en zit je hond vast? Dan kan je hond langs deze nooddeur worden bevrijdt.
Autobench type Variocage compact demo

Hoe transporteer ik mijn hond op een veilige manier?

De Variocage is een autobench die heel veilig is voor je hond. Het Zweedse merk heeft in de autobench een ingebouwde kreukelzone. Die zone zorgt ervoor dat de overlevingskansen van je hond een pak hoger liggen bij een aanrijding. De Variocage heeft een crash test ondergaan en heeft die ook prima doorstaan. Ze zijn dan ook de enige kooien op de markt die voldoen aan de veiligheidseisen wanneer er een kop-staartbotsing plaatsvindt. Daarnaast is deze autobench zodanig afgewerkt dat je hond zich nergens kan aan kwetsen. Dat geldt ook tijdens een ongeluk.
Heb je twee honden? Dan hoef je niet noodzakelijk twee verschillende benches aan te schaffen. De grote varianten van de Variocage is voorzien met een tussenschot zodat je allebei je honden kan vervoeren. Kortom, enkel het beste is goed genoeg voor je trouwe viervoeter. Variocage

Zijn er ook accessoires te verkrijgen?

Het Zweeds merk Variocage heeft echt aan alles gedacht om het je hond zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de rit. Zo kan je ook een Variocage waterbowl aanschaffen. Zo kan je hond tijdens de tussenstops genieten en zijn dorst lessen. Daarnaast is er ook de MIMSafe mat en de MIMSafe variopad. Deze matras kan je perfect in de Variocage leggen. Je kan ze namelijk makkelijk plooien tot je de juiste maat hebt. Maar bovenal is het een zachte en comfortabele mat zodat je hond kan uitrusten in de Variocage.

Kortom, twijfel niet langer en neem je hond mee op vakantie of op daguitstap. Met de Variocage heb je een veilige autobench om je hond te transporteren. Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien je vragen of advies nodig hebt.