Ook een hond heeft zijn eigen ruimte nodig. Met onze hondenhokken bezorg je je trouwe viervoeter de ruimte die hij nodig heeft. Hij kan er tot rust komen in een waterdicht en beschut verblijf. Waarom heeft een hond dit nu nodig? Kan dit buiten geplaatst worden of niet? Wij geven je het antwoord op al je vragen.

Waarom heeft mijn hond een hondenhok / slaaphok nodig?

Je doet de meeste honden een groot plezier door ze een deel van de dag buiten te laten doorbrengen. Maar ook buiten heeft jouw hond behoefte aan een eigen vertrouwde plek waar hij tot rust kan komen en beschutting kan zoeken, zowel tegen slecht weer als bij warmte. Een hondenhok of slaaphok is dan ook de meest geschikte plek hiervoor.

Kan een hondenhok of slaaphok gewoon buiten geplaatst worden?

Je kan de door ons geleverde hondenhokken en slaaphokken zowel gewoon buiten plaatsen (tuin, terras) of u kan ze al dan niet overdekt in een kennel plaatsen. Wij gebruiken slechts kwalitatieve houtsoorten en materialen welke garant staan voor een lange levensduur, ook als het hondenhok of het slaaphok onbeschut buiten wordt gebruikt.

Keuze van geschikt hondenhokken / slaaphokken

Een hond zoekt in een hondenhok of slaaphok een alternatief voor de gezelligheid van een natuurlijk nest. Het hondenhok /slaaphok is een plaats waar hij tot rust wil komen, waar hij zich kan terugtrekken wanneer het om hem heen te druk wordt. Een plek welke hij als de zijne beschouwt. Een hondenhok of slaaphok mag dus niet te klein zijn, maar zeker ook niet te groot. Een hond moet het hok snel kunnen opwarmen en bovendien een aangenaam nestgevoel hebben. Bij het slapen ligt de hond meestal opgerold in zijn hondenhok of slaaphok. Hij moet dan in opgerolde toestand zo ongeveer netjes in het hondenhok of slaaphok passen. Bij de verschillende modellen hondenhokken en slaaphokken in onze online-shop staat aangegeven welke modellen voor welke hondenrassen geschikt zijn. Bij twijfel kan je ons gerust contacteren.

Zijn de door jou geleverde hondenhokken geschikt voor gebruik bij regen en in gure weersomstandigheden?

Wij zorgen er steeds voor dat de door ons geleverde hondenhokken en slaaphokken zo goed mogelijk bestand zijn tegen gure weersomstandigheden. Dit doen we ondermeer door onze hondenhokken en slaaphokken uit te rusten met een tochtschot waarachter uw hond lekker beschut ligt, en door gebruik te maken van een vloer op een 30mm dikke structuur. Onze Deluxe hondenhokken / slaaphokken zijn bovendien standaard voorzien van 30mm vloerisolatie waardoor jouw hond het hok sneller kan opwarmen. In de zomer biedt het hondenhok /slaaphok een lekker koele plek. De hondenhokken / slaaphokken hebben een betonplex dakbedekking welke watervast is en jarenlang meegaat. In optie kan je het hondenhok of slaaphok ook nog uitrusten met vloerverwarming.

Mijn hond bijt alles stuk!

Geen nood! Stukbijten is een gedrag dat  vermeden en afgeleerd kan worden. Maar je kan jouw hondenhok of slaaphok ook uitrusten met een antibijt-kit. Deze is optioneel bij de standaard hondenhokken en slaaphokken, maar is standaard gemonteerd op onze Deluxe hondenhokken en slaaphokken. Een stel gegalvaniseerde metalen hoekprofielen geeft een extra bescherming aan het hondenhok / slaaphok.

Kortom, geef je hond de plek die hij verdient. Geef hem zijn eigen plek waar hij tot rust kan komen en beschut is voor alle weersomstandigheden. Indien je vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren.