kippenhokken

Kippenhokken, nachthok, slaaphok kippen

Kippen zijn leuk om te houden voor verse eieren, om je overschotten aan te geven… Als je beslist om kippen te houden, moet je een aantal zaken voorzien. Zo heb je kippenhokken nodig, maar ook een nachthok waar de kippen kunnen slapen. Waar moet je nu op letten als je kippenhokken installeert? Wat hebben kippen nu precies nodig? Wij beantwoorden al je vragen.

Hebben kippen een kippenhok nodig?

Kippen hebben wel degelijk een nachthok nodig. Als je ervoor kiest om kippen te houden moeten de dieren ook goed verzorgd worden. Het kippenhok dient voldoende groot te zijn. Bij de kippenhokken in onze on-line shop staat bij alle kippenhokken vermeld voor hoeveel kippen dit geschikt is.

Moeten kippenhokken afsluitbaar zijn?

In de meeste gevallen is het niet nodig dat het kippenhok afsluitbaar is. Er wordt evenwel in sommige streken melding gemaakt van vossen. Indien dat bij jou het geval is voorzien wij een afsluitbaar deurtje aan de ingang van het kippenhok. Zo zitten jouw kippen veilig en ben je gerust.

Kan een kippenhok gewoon buiten geplaatst worden?

De door ons gefabriceerde kippenhokken kunnen inderdaad gewoon buiten geplaatst worden. Wij gebruiken slechts kwalitatieve houtsoorten en materialen welke garant staan voor een lange levensduur, ook als het kippenhok onbeschut buiten wordt gebruikt.

Hoeveel legnesten dienen kippenhokken te hebben?

Het is niet zo dat elke kip zijn legnest nodig heeft. Het aantal legnesten mag dus alvast een stuk minder zijn dan het aantal kippen waar het kippenhok op voorzien is. Een goede vuistregel is 1 legnest per 4 kippen. En dan nog zal je zien dat in veel gevallen nog niet alle legnesten gebruikt gaan worden. Makkelijk is ook dat de meeste van onze kippenhokken voorzien zijn van uitwendige legnesten. Dit maakt het gemakkelijk om de eieren te rapen zonder dat je in het kippenhok zelf moet zijn.

Kortom, als je kippen wil houden moet je je voorzien van een kippenhok en een nachthok. Daar komen de kippen tot rust en hebben ze een legnest. Bovendien kan je kijken om het kippenhok af te sluiten en zijn je dieren beschermd tegen vossen en marters.