Doorgaan naar inhoud

Hondenhokken: in 3 stappen naar het juiste hok

Hondenhok in kennel
Wil je je hond graag een eigen ruimte geven? Een ruimte waarin hij tot rust kan komen en zich veilig voelt? Met onze hondenhokken geef je je hond de ruimte die hij verdient.

Een hondenhok kies je niet op 1, 2, 3. Het is belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Zo is de grootte, de plaats en de onderhoudsvriendelijkheid belangrijk. Wij doorlopen even de stappen waar je op moet letten bij het kiezen van een slaaphok.

1. Kies een hondenhok met de juiste afmeting

Het ideale slaaphok is dat hok dat past bij jouw hond. Een te klein hondenhok is niet comfortabel. In een te groot hok gaat veel lichaamswarmte van je hond verloren.
Om de juiste grootte te bepalen neem je het beste de schofthoogte van je hond als richtlijn. Kies voor een hondenhok waarbij er zeker 5cm plaats is boven de schofthoogte. Of geef je hondenras in op onze tool en bekijk welk hok het best past bij jou hond. 

Kies het juiste hondenhok in functie van het hondenras

2. Weet waar je hok komt

Als je je hondenhok buiten wilt plaatsen, kies je best voor een stevig hok. Eén dat bestand is warmte, koude, regen en wind. Zeker als het hok op een onbeschutte plaats komt moet je kiezen voor kwaliteit.
Een geïsoleerd slaaphok zorgt er bovendien voor dat je hond het warm heeft in de winter en dat het er koel is in de zomer. Daarnaast heeft Petcomfort zelfs hondenhokken met vloerisolatie.
Een buitenverblijf voor een hond vraagt bovendien een stevig en waterdicht dak. Het dak van een hondenslaaphok van Petcomfort bestaat uit betonplex, een waterdicht en duurzaam materiaal.
Alle hondenhokken van Petcomfort zijn uitgerust met een tochtschot. Zo zit of ligt je hond altijd uit de wind. Koude is immers niet goed voor de gewrichten van je hond.

3. Kies voor een onderhoudsvriendelijk hondenhok

De houten hokken van Petcomfort zijn gemaakt van vurenhout. Bovendien kunnen ze tegen een stootje. Petcomfort levert met het hok ook de olie mee. Eén keer aanbrengen en het slaaphok is jarenlang beschermd tegen regen en vocht.
De hondenhokken van Petcomfort hebben een stevige en watervaste vloer om makkelijk schoon te maken en te desinfecteren. Dankzij het lichte dak uit betonplex maak je je hok ook makkelijk open.

Classic

Met de Classic-lijn van Petcomfort kies je bovendien voor een stevige standaard. Gemaakt van licht én sterk vurenhout, dat je zelf afwerkt én personaliseert met een oerdegelijke olie. Daarnaast zit je hond met een Classic-hondenhok altijd droog en uit de wind.

Silverline

De slaaphokken van de Silverline reeks van Petcomfort voldoen aan alle kwaliteitseisen van de Classic-lijn én zijn bovendien uitgerust met een antibijtpakket.

Deluxe

Geïsoleerde hondenhokken zijn bovendien ook aangewezen als je hond ’s winters buiten in het hok is. Warm in de winter en koel in de zomer: in de hokken van de Deluxe-lijn van Petcomfort heeft je trouwe vriend het naar zijn zin het hele jaar door.

Kortom, met onze hondenhokken geef je je hond een plaats waar hij tot rust kan komen. Wij helpen je graag verder bij het kiezen van die plek voor je trouwe viervoeter.