Doorgaan naar inhoud
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie

Hondenkennels, hondenrennen en kennelpanelen

Hondenkennel met hondenhok

Omheinde tuinen bieden niet altijd voldoende veiligheid voor jouw hond. Maar al te vaak ontsnappen honden door gaten in of onder de omheining en lopen zij het risico om verloren of gewond te geraken. Sommige honden kunnen tijdens jouw afwezigheid aanzienlijke schade aanbrengen in jouw tuin of aan tuinmeubilair. Of misschien wens je jouw hond gewoon even veilig uit de buurt te houden wanneer je bezoek krijgt. Hiervoor zijn er hondenkennels, hondenrennen en kennelpanelen.

Om deze situaties op een diervriendelijke manier het hoofd te bieden zijn hondenkennels en hondenrennen met metalen, gegalvaniseerde kennelpanelen een ideale oplossing. Bovendien zal jouw hond je dankbaar zijn omdat hij zijn eigen, veilige plekje heeft in jouw tuin.

Hondenkennels of hondenrennen kies je in functie van de grootte van de hond. Er moet voldoende ruimte zijn voor een slaaphok, een ligvlonder en ruimte waar de hond zijn boodschap kan achterlaten. Indien de kennel groot genoeg is zal jouw hond deze ruimte ook respecteren zodat hij er geen knoeiboel van maakt. Een kleine hond kan evenwel in een relatief kleine kennel zijn gading vinden.

Vergeet in hondenkennels / hondenrennen ook niet om een degelijk, liefst geïsoleerd hondenhok (nachthok) te plaatsen. Een hond gebruikt een vlonder als ligbed. Dit zorgt ervoor dat uw hond niet meer op de koude ondergrond moet liggen. Dit is beduidend beter voor de gewrichten van jouw hond. Maar het is ook mogelijk om heel de kennel uit te rusten met een op maat gemaakte, watervaste kennelbodem met anti-sliplaag.

Dakbedekking van hondenkennels

Jouw hondenkennel kan ook uitgerust worden met een gedeeltelijke of gehele dakbedekking en eventueel zelfs met dakgoten. In onze shop vindt u, naast kennelpanelen van verschillende afmetingen, ook nog andere accessoires zoals drink- en eetbakken. Indien je dit wenst, monteren we ze aan de kennelpanelen vast. Deze kennelpanelen en hun toebehoren laten toe om zelf uw hondenkennel op maat samen te stellen voor iedere situatie (aanbouw tegen een bestaande muur, 4 open wanden of een kennel met één of meerdere beschutte kanten).

Kijk eens op de webwinkel pagina’s voor kennelpanelen en hun toebehoren. Heb je een vraagje, of vraag je liever aan ons om een ontwerpje te maken en de gewenste kennen samen te stellen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

En je kan op onze webwinkel ook volledig samengestelde sets vinden zodat de keuze van jouw hondenren nog gemakkelijker wordt!