Doorgaan naar inhoud
Bergamasco

Ideaal hondenhok voor een Bergamasco

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een bergamasco. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 54-62cm
  • Gewicht: 26-38kg

De Bergamasco is een hondenras dat afstamt van Italiaanse herders, die weer van Perzische herdershonden afstammen. Er vonden ook kruisingen met molosser herders en Hongaarse herders plaats. De Bergamasco en de Berghond van de Maremmen en Abruzzen zijn de in Italië meest voorkomende en oudste varianten. De Bergamasco werd lange tijd met de Maremmano verwisseld. De Bergamasco is herkenbaar aan zijn 'dreadlocks, hoewel het niet het enige hondenras is die deze heeft. Bergamasco's zullen soms hun geur aan een mens of dier afgeven door middel van het 'kopjes geven van een kat, zodat de Bergamasco je de volgende keer sneller herkent aan zijn eigen geur.

De Bergamasco wordt vooral als herder in de bergen ingezet, maar heeft de neiging om zich als waakhond te gedragen. Het gedrag van het geven van kopjes wil ook zeggen: de Bergamasco herkent dan wie hij mag en over wie hij wil waken.

Het ideale hondenhok voor je Bergamasco

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een bergamasco.

Hondenhok - Silverline type SH12-SL

Hondenhok - Silverline type SH12-SL
Bekijken

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD12L

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD12L
Bekijken

De ideale autobench voor je Bergamasco

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een bergamasco.

Autobench voor 1 hond model variocage - L+ - Large +

Autobench voor 1 hond model variocage
Bekijken

Autobench voor 2 honden model variocage - L+ - Large +

Autobench voor 2 honden model variocage
Bekijken

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Bergamasco

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een bergamasco.

Hondenbench Midwest double door - XXL - Extra Extra Large

Hondenbench Midwest double door
Bekijken

Hondenbench met schuifdeur aan lange zijde - XXL - Extra Extra Large

Hondenbench met schuifdeur aan lange zijde
Bekijken

Buiten verblijven voor een Bergamasco

Je bergamasco kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel. Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je bergamasco.

Hondenhutten

Hondenhutten
Bekijken

Volledige kennels

Volledige kennels
Bekijken

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw bergamasco. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Vorig artikel Ideaal hondenhok voor een Berghond van de Maremmen en Abruzzen
Volgend artikel Ideaal hondenhok voor een Belgische Herder