Doorgaan naar inhoud
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Tuinhuis met ingebouwde kennel

Hondenhut: tuinhuis met ingebouwde kennel

Een hondenhut en Petcomfort zijn al jarenlang onvermoeibaar met elkaar verbonden. Het unieke concept van een kennel voor je hond, ingebouwd in je tuinhuis, is immers één van de pijlers van Petcomfort.

In veel tuinen vinden we een tuinhuis voor het opbergen van tuingereedschap. Maar wat als er een hond komt? Dan kan je losse, onafhankelijke kennel bijplaatsen in je tuin. Wil je je tuin echter meer geordend laten ogen, dan is er een mooie combinatie mogelijk tussen het tuinhuis en de kennel: de hondenhut.

Een hondenhut is een mooie combinatie van een tuinhuis of houtopslag met een ingebouwde kennel.

Combinatie Hondenhut - Tuinhuis van 5,3m x 2,6m

Combinatie Hondenhut - Tuinhuis van 5,3m x 2,6m
Bekijken

Die combinatie biedt heel wat mogelijkheden. Doordat de hondenhutten verkrijgbaar zijn met een plat dak, een lessenaarsdak of een puntdak en in een mooi gamma kleuren geleverd worden, sluiten ze bij vrijwel elke soort woning aan en vormen ze een esthetisch deel van jouw tuin.

Het slaaphok kan op verschillende manieren gemonteerd worden. In de meeste gevallen wordt het slaaphok in het tuinhuis gemonteerd. Het kan dan van in het tuinhuis geopend worden om het schoon te maken. Je hond zit dan helemaal lekker beschut bij slecht weer. Als je geen ruimte wil verliezen in het tuinhuis, kan het slaaphok ook in de kennel of buiten de kennel gemonteerd worden.

Bij een hondenhut heeft het kennelgedeelte sowieso een 2 kanten een beschutte wand. Samen met het dak zorgt dit voor extra schaduw en voor extra bescherming tegen regen en wind. Ook een vloer wordt standaard voorzien, zodat de kennel gemakkelijk schoon kan worden gemaakt.

Wil je het voor je hond extra comfortabel maken in de winter? Dan zijn ook een optionele vloerverwarming en een vetbed in het slaaphok een mooie aanvulling.

Ook accessoires zoals voederbakken, die al dan niet met een kantelsysteem aan het kennelpaneel worden bevestigd, zijn verkrijgbaar.

Standaard modellen of op maat

Bij Petcomfort vind je diverse standaard modellen, in diverse afmetingen. Er zijn ook diverse modellen geëxposeerd in onze showroom.

Wil je toch afwijkende afmetingen of een model voor een speciale toepassing, dan wordt jouw hondenhut volledig op maat gemaakt. Alle hondenhutten worden immers in ons atelier te Booischot zelf vervaardigd uit duurzaam hout dat bestand is tegen onze soms barre weersomstandigheden. Contacteer ons voor een hondenhut op maat.

De hondenhutten worden gratis bij jou ter plaatse geleverd, en optioneel ook gemonteerd en afgewerkt. 

Hondenhut met lessenaarsdak 3m x 1,5m

Hondenhut met lessenaarsdak 3m x 1,5m
Bekijken

Combinatie hondenhut - tuinhuis van 5x2m

Combinatie hondenhut - tuinhuis van 5x2m
Bekijken

Speciale toepassingen

Wij hebben al heel wat hondenhutten geleverd voor speciale toepassingen, zoals:

  • Hondenhutten die niet voor een hond, maar wel voor de kat bestemd zijn. De kennelpanelen worden dan vervangen door draadpanelen en het slaaphok wordt vervangen door accommodatie die eerder voor een kat geschikt zijn. Ook kunnen de nodige krabpalen en andere leuke accessoires voor je kat door ons worden geleverd en in de 'kattenhut' gemonteerd worden.
  • Hondenhutten voor meerdere honden. We hebben standaard modellen waarbij er geen tuinhuisgedeelte aanwezig is, maar waar 2 aanpalende hondenkennels in verwerkt zitten.
  • Een XXL-kennel voor werkhonden. Meerdere afgeschermde kennels, in combinatie met een ruimte voor materiaalopslag.
  • Een open afdak (bvb. voor houtopslag) in plaats van een tuinhuis.

Grote hondenhut met 6 kennels

Voordelen van een hondenhut

  • Een esthetische oplossing voor wie zowel een hondenkennel als een tuinhuis nodig heeft.
  • Extra bescherming en extra schaduw voor je hond door 2 gesloten wanden en een dak.
  • Gemakkelijk schoon te houden door de onderhoudsvriendelijke vloer.
  • Het slaaphok is van in het tuinhuis gemakkelijk toegankelijk.
  • Ook in de winter zit je hond lekker warm en knus. Het slaaphok zit bij de meeste modellen immers in het tuinhuis.

Vorig artikel Maak je keuze in onze showroom
Volgend artikel Wij installeren de geschikte autobench in jouw wagen