Doorgaan naar inhoud
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
De geschikte autobench voor jouw wagen

Wij installeren de geschikte autobench in jouw wagen

Ben je op zoek naar een autobench voor je hond, maar ben je niet zeker welke bench geschikt is voor jouw hond en wagen? Dan is onze gratis installatieservice voor autobenches zeker iets voor jou.

De ideale autobench kiezen voor jouw hond en wagen is niet simpel. Je wil een autobench die niet te groot is, maar zeker ook niet te klein is voor je hond, die dan ook nog in je wagen past en natuurlijk van hoge kwaliteit is om je geliefde viervoeter zo goed mogelijk te beschermen tijdens vervoer in je wagen. Wij helpen je hier graag bij, kom langs in onze showroom en wij gaan samen met jouw de beste autobench voor jou hond en auto uitkiezen en deze vrijblijvend passen in je wagen.

Maak een afspraak in onze showroom

Wil je toch al eens zien welke bench het beste past voor jou wagen en hond, lees hieronder hoe je dit bepaald.

Grote van de geschikte autobench bepalen

De grote van de ideale autobench hangt af van de grote van je hond(en) en de auto waarin deze moet. We zullen beginnen met te kijken naar welke benches allemaal in jouw wagen passen. Hiervoor hebben we een handige tool ter beschikking waarin je het merk en model van wagen ingeeft, en je een lijst van geschikte autobenches krijgt die hierin passen.

Car Selector tool

Eens dat je weet welke autobenches in je wagen passen moet je de geschikte grote uit deze lijst kiezen die best past bij jouw hond(en). Je doet dit door de schofthoogte van je hond te pakken, en hier 5cm bij te tellen. Dit is dan de ideale interne hoogte van de autobench, bekijk van elke autobench de interne hoogte en zoek de beste voor jouw hond. Heb je 2 honden te vervoeren en zoek je een dubbele autobench hiervoor, pak dan de hoogte van de grootste hond. Moest je hond nog niet volgroeid zijn kan je ook gebruik maken van onze hondenrassen tool, hier kan je het ras van je hond ingeven en wordt de ideale autobench voor dat ras weergegeven.

Ideale autobench voor hondenras

Wat is het beste merk van autobenches?

Naast het bepalen van de geschikte afmeting is het natuurlijk ook belangrijk om een autobench van kwaliteit te kiezen. Bij een auto ongeval kan dit wel eens het verschil tussen leven of dood van je geliefde viervoeter betekenen. Daarom kiezen wij voor het merk Variocage. Deze autobenches zijn uniek in hun soort. Er zijn een aantal voordelen om voor deze benches te kiezen, namelijk:

  • Tijdens ontwikkeling hebben deze autobenches verschillende test testen ondergaan om een zo veilig mogelijk resultaat te bekomen. Als resultaat is variocage de veiligste optie om je honden mee te nemen in de auto
  • De variocage beschikt over een noodluik. Dus bij een crash kan je hond naar buiten. 
  • Bij sommige autobench modellen heb je de keuze uit een bench voor 1 hond of voor 2 honden. Voor twee honden kan er een tussenschot in de bench zodat je je honden in één bench maar toch apart kan vervoeren.
  • De diepte van de variocage is regelbaar. Dit zorgt ervoor dat je je kofferruimte optimaal kan benutten.
  • Een optimale afwerking zodat je hond zich nergens aan kan kwetsen.
  • Er zijn ook tal van accessoires te verkrijgen bij de Variocage. Zo denken we aan een waterbowl zodat je hond zijn dorst kan lessen. Maar je kan ook kijken voor een MIMSafe mat en de MIMSafe variopad. Deze matras neem de ruimte van de bench in en zorgt ervoor dat je hond comfortabel kan rusten.

Bij Petcomfort je kan dus met een gerust hart een autobench kopen. We garanderen de optimale afmetingen en veiligheid voor je hond en auto. Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Of kom langs in onze showroom. Wij helpen je graag verder.

Maak een afspraak in onze showroom

Vorig artikel Hondenhut: tuinhuis met ingebouwde kennel
Volgend artikel De voordelen van een hondenhok