Doorgaan naar inhoud
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Hond in een hondenhok

De voordelen van een hondenhok

Wanneer je een hond aanschaft, is het aangeraden om ook een hondenhok aan te schaffen. Een hondenhok heeft heel wat voordelen. Welke voordelen zijn dit nu precies? Wij bij Petcomfort leggen het je graag uit.

Je bent van plan om een hond aan te schaffen en je wilt dat beestje alles geven wat het nodig heeft. Eén van de zaken die je trouwe viervoeter zal nodig hebben, is een eigen ruimte. Dat kan je hem geven door een hondenhok aan te schaffen. Er bestaan een heleboel soorten hondenhokken. Je hebt er in alle maten, dus er zijn er zowel voor kleine honden als voor grotere rassen. Maar je hebt ook verschillende hondenhokken naar gelang de plaats. Wil je een hondenhok voor buiten of wil je liever enkel binnen een hondenhok? Ook hiervoor heb je een uitgebreid gamma aan hondenhokken. Je ziet het. Er zijn een heleboel keuzes die je moet maken vooraleer je zomaar een hondenhok aanschaft. Maar welk hok je ook kiest, het heeft een heleboel voordelen. Wij sommen deze voordelen even voor je op zodat je makkelijker een keuze kan maken.

Wat is een hondenhok nu alweer?

Een hondenhok is een plaats speciaal voor je hond. Het is een afgesloten ruimte waar je trouwe viervoeter tot rust kan komen. Het is een plek voor hem alleen. Heb je nu een Jack Russel of een Berner Senner? Geen enkel probleem. Wij hebben hondenhokken voor alle rassen beschikbaar, want elke hond heeft recht op zijn eigen plek. Een hondenhok is nog iets anders dan een hondenkennel. Bij een hondenkennel is de ruimte niet afgesloten. Een kennel bestaat tussen damwanden, draadpanelen of spijlpanelen.

De voordelen van een hondenhok op een rijtje

  • Een van de eerste voordelen van een hondenhok is vrij eenvoudig. Je biedt je hond een eigen ruimte aan. Een ruimte waar ze tot rust kunnen komen wanneer het te druk wordt. Of een ruimte waarin ze kunnen slapen en rustig liggen als ze daar behoefte aan hebben.
  • Je hebt hondenhokken in verschillende groottes. Of je nu een Jack Russel hebt of een Berner Senner, het maakt niet uit. Wij hebben hokken voor grote honden, maar wij hebben ook kleine hondenhokken. Een geschikt hondenhok kiezen naargelang de grootte van je trouwe viervoeter is namelijk enorm belangrijk. Een te klein hok is namelijk niet ideaal voor je hond, maar een te groot hok ook niet. Bij een te groot hondenhok gaat er namelijk veel lichaamswarmte verloren. Maar hoe bepaal je nu de grootte? Hiervoor kijk je best naar je hond. Neem de schofthoogte van je trouwe viervoeter en kies voor een hondenhok waar er 5cm plaats is boven de schofthoogte. Wanneer je dit hebt gedaan, dan heb je het perfecte hok gevonden voor je metgezel.
  • Een van de andere voordelen van een hondenhok is dat je zowel hondenhokken hebt voor buiten als hondenhokken voor binnen. Stel jezelf eens de vraag waar je het liefste hebt dat het hondenhok komt. Ben je een hele dag afwezig? Dan ben je niet in de mogelijkheid om je hond buiten te laten om zijn behoefte te doen. In dit geval kan je opteren om buiten een hondenhok te zetten. Wij horen je al denken of de hondenhokken dit aankunnen. Wel wij weten maar al te goed dat een hondenhok bestand moet zijn tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Net om die reden leveren wij hondenhokken uit hoogwaardige materialen met een volwaardig dak in weersbestendig betonplex. Dus onze hondenhokken kunnen wel tegen een stootje. Wij hebben zelfs een Deluxe-reeks. Deze hondenhokken zijn voorzien van een geïsoleerde vloer en wanden. Zo kan je hond op koude of warme dagen ook op zijn eigen plekje terecht. Deze geïsoleerde hondenhokken zijn ideaal om de wintermaanden door te komen. Maar ze bieden ook koelte tijdens de warme zomermaanden. Daarnaast zijn onze hondenhokken ook voorzien van een tussenschot. Dat schot beschermt je trouwe viervoeter tegen rechtstreekse regen en wind. Wil je graag binnen een hondenhok maar heb je niet genoeg ruimte? Zelfs daar moet je geen schrik voor hebben, want wij maken ook hondenhokken op maat.

Onze verschillende hondenhokken

Wij hebben dus een uitgebreid gamma aan hondenhokken beschikbaar. Zo kan je kiezen uit de Classic-reeks. Deze reeks is gemaakt van licht en sterk vurenhout. De afwerking doe je zelf met een oerdegelijke olie. Met de Classic-lijn krijgt je hond een hondenhok die hem beschermt tegen regen en wind. Daarnaast hebben we ook de Silverline-reeks. Deze reeks is de Classic-lijn uitgebreid met een antibijtpakket. Tenslotte hebben we de Deluxe-reeks. Deze reeks bevat geïsoleerde hondenhokken. Warm in de winter en koel in de zomer. Deze reeks maakt het je trouwe viervoeter het hele jaar door naar zijn zin. Neem gerust eens een kijkje in ons uitgebreid gamma

heb je nog vragen? Of wil je graag een offerte op maat? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.

Silverline hondenhokken

Silverline hondenhokken
Bekijken

Deluxe geïsoleerde hondenhokken

Deluxe geïsoleerde hondenhokken
Bekijken

Vorig artikel Wij installeren de geschikte autobench in jouw wagen
Volgend artikel Je hond in de auto vervoeren - wetgeving