Doorgaan naar inhoud
Hondenren voor buiten voorbeeld

Hondenren voor buiten - Een compleet overzicht van alle opties

Een hondenren voor buiten in je tuin kan een goede oplossing zijn om je geliefde viervoeter hun eigen plekje te geven voor wanneer je uit huis bent of wanneer hij even wat rust kan gebruiken. Bovendien kan een kennel je hond een gevoel van territorium bieden.

Wat zijn de opties bij het aanschaffen van een hondenren voor buiten? Wat zijn de voor- en nadelen van een kennel met bodem en dak? Is het beter om een kant-en-klare hondenren te kopen of er zelf een samen te stellen? En hoe richt je de kennel vervolgens in? Zijn er alternatieven voor een hondenren? In dit artikel vind je antwoord op al deze vragen.

Ga direct naar wat je zoekt

Wat zijn de opties bij het aanschaffen van een hondenren voor buiten?

Bij de keuze voor een hondenren voor buiten, is het scala aan mogelijkheden verrassend breed. Allereerst zijn er variaties in afmetingen, van compacte rennen voor kleinere rassen tot uitgestrekte kennels voor de grotere honden. Daarnaast kunt u kiezen voor een standaardmodel of een op maat gemaakte ren, specifiek afgestemd op de behoeften van uw hond en de beschikbare ruimte in uw tuin. Over het kiezen tussen een standaardmodel of een op maat gemaakte kennel gaan we hieronder dieper op in.

Wat panelen betreft, zijn er diverse keuzes. Er zijn de gebruikelijke spijlpanelen, waarbij je kunt variëren in de afstand tussen de spijlen en de lengte van de pootjes. Daarnaast zijn er damwandpanelen, die volledig gesloten zijn, ideaal om externe verstoringen te minimaliseren of je hond te beschermen tegen felle wind. Verder bestaan er draadpanelen, welke vaak gekozen worden voor kleinere hondenrassen of andere dieren zoals katten en vogels. Hieronder vind je alle mogelijke opties.

Kennels

Kennels
Bekijken

Een essentieel onderdeel van meesten hondenrennen zijn een kennelbodem en dak.
De redenen hiervoor worden in het volgende onderdeel van deze blogpost uitgebreid uitgelegd.

Verder hoeft een hondenren voor buiten niet alleen functioneel te zijn, maar kan deze ook een stijlvolle aanvulling van uw tuin zijn. Je kan de kennelpanelen laten poeder coaten om deze een mooie kleur te geven. En je kenneldak kan afgewerkt worden met een stijlvolle dakboord van hout of metaal. Hieronder tref je enkele door ons gerealiseerde hondenrennen aan, waarin de genoemde opties zijn verwerkt.

Bekijk hondenren realisaties

Wat is het voordeel van een kennelbodem en dak?

Kennelbodem

Bij het kiezen van de ideale hondenren voor buiten is het belangrijk om te overwegen of een kennelbodem een goede optie is voor jouw situatie.

Een kennelbodem biedt diverse voordelen, ontworpen met het oog op duurzaamheid en het comfort van uw hond. Onze kennelbodems bestaan uit een geïmpregneerd houten kader, gecombineerd met een betonplex bodemplaat. Deze materialen zijn bijzonder bestendig tegen vele weersomstandigheden, waardoor de levensduur van de kennelbodem aanzienlijk wordt verlengd. Betonplex is gemakkelijk schoon te maken en beschikt over een grip-laag voor veilige en comfortabele beweging van uw hond. Dit materiaal draagt bij aan het behoud van een hygiënische leefruimte voor uw viervoeter.

Bij de installatie wordt de kennelbodem iets boven de grond geplaatst. Deze constructie bevordert de luchtcirculatie onder de hondenren, waardoor houtrot wordt voorkomen en de levensduur van de constructie wordt verlengd. Bovendien levert dit belangrijke voordelen op voor uw hond. Het zorgt voor een thermische scheiding van de ondergrond, die tijdens koudere maanden veel kou kan uitstralen. Deze koude ondergrond kan niet alleen oncomfortabel zijn voor uw hond, maar kan ook een negatieve invloed hebben op hun gewrichten.

Door voor een kennelbodem te kiezen, vermindert u deze potentiële problemen en creëert u een aangenamere ruimte voor uw hond. Het resultaat? Uw hond zal met plezier meer tijd doorbrengen in zijn hondenren!

Dak

Het hebben van een dak op uw hondenren buiten biedt bescherming tegen diverse weersomstandigheden. Onze kenneldaken zijn gemaakt van metalen golfplaten, een robuust en weerbestendig materiaal dat uw hond beschermt tegen regen, sneeuw en felle zon. Een dak kan bijdragen aan het comfort van uw hond en het verlengt ook de levensduur van de kennel door deze te beschermen tegen de elementen.

Optioneel kan je ook nog een dakboord rond je kennel dak hangen om zo een mooie afwerking te bekomen.

Conclusie

Het kiezen van een hondenren voor buiten met zowel een bodem als een dak garandeert dat uw hond een veilige, comfortabele en duurzame ruimte heeft. Echter, afhankelijk van de locatie van de ren en de specifieke behoeften van uw hond, kan een hondenren zonder bodem en/of dak ook voldoende zijn. Bij al onze samengestelde kennels heb je de optie om een kennelbodem en/of dak toe te voegen. Wanneer je zelf een hondenren voor buiten samenstelt kan je een bodem en/of dak op maat laten maken aan jou specifieke noden. Contacteer ons hiervoor.

Zelf hondenren samenstellen of een samengestelde ren kopen?

Wanneer u overweegt een hondenren voor buiten aan te schaffen, kan het lastig zijn om te beslissen tussen het kopen van een samengestelde ren of het zelf samenstellen van een hondenren. Beide opties hebben hun eigen voordelen en mogelijke nadelen.

Een samengestelde hondenren kopen biedt het gemak van een compleet pakket. Deze kennels zijn ontworpen en samengesteld door professionals en hebben doorgaans een evenwichtige combinatie van functionaliteit en comfort. Bovendien biedt een samengestelde ren zekerheid, omdat u precies krijgt wat u ziet. Het nadeel kan zijn dat een samengestelde kennel misschien niet perfect aan uw specifieke behoeften of de ruimte die u beschikbaar heeft, voldoet. Bekijk hieronder ons aanbod van samengestelde hondenrennen voor buiten.

Volledige kennels

Volledige kennels
Bekijken

Aan de andere kant biedt het zelf samenstellen van een hondenren u de vrijheid en flexibiliteit om de rente ontwerpen en op maat te maken volgens uw specifieke eisen. U kunt de grootte, de indeling, en zelfs het type en aantal panelen aanpassen aan de behoeften van uw hond en de beschikbare ruimte. Bekijk hieronder ons gamma van kennelpanelen en toebehoren om zelf uw kennel samen te stellen.

Kennels

Kennels
Bekijken

Deze optie vereist echter meer tijd en planning, en afhankelijk van uw handigheid, kan de installatie meer uitdagingen opleveren. Gelukkig is hier nog een andere optie, wij bij Petcomfort helpen je graag met het samenstellen van je hondenren naar jouw behoeften, en zelfs de plaatsing hiervan. Contacteer ons hiervoor, of maak een afspraak in onze showroom om te praten met een specialist.

Inrichting van je hondenren voor buiten

Je hebt nu een goed idee hoe je hondenren voor buiten er gaat uitzien Maar ga je deze leeg laten of kan je deze ook nog inrichten?

Een hondenhok is hier een essentieel onderdeel van een kennel voor wanneer je hond regelmatig in de kennel zal verblijven en zeker als hij er in gaat overnachten. Bij het kiezen van een hondenhok zijn verschillende dingen belangrijk, de grootte en de keuzen tussen geïsoleerd en niet geïsoleerde hondenhokken.

Standaard hondenhok

Wanneer je hond beperkte tijd buiten in zijn ren gaat doorbrengen is een standaard hondenhok een ideale keuze. Het beschermt hen tegen regen en wind om zo een comfortabele slaapruimte te bieden.

Silverline hondenhokken

Silverline hondenhokken
Bekijken

Geïsoleerde hondenhok

Wanneer uw hond echter veel tijd gaat doorbrengen in zijn hondenren buiten is een geïsoleerd hondenhok geen overboden luxe. Bij deze hondenhokken zitten er zowel in alle muren, als de bodem, dak en tochtschot een isolatielaag om de temperatuur in het hok comfortabel warm te houden in de winter en frisser te houden in de zomer. Ook zijn deze hokken optioneel verkrijgbaar met ingebouwde vloerverwarming om uw geliefde viervoeter te verwarmen in de koude wintermaanden.

Deluxe geïsoleerde hondenhokken

Deluxe geïsoleerde hondenhokken
Bekijken

Grootte van hondenhok

De grootte van de hondenhokken is enorm belangrijk. Zo is het aangeraden dat het hok net groot genoeg is voor je hond. Voor een Jack Russel moet je namelijk geen hondenhok kopen waar een Berner Sennen in past. Kies het juiste hok dat past bij jouw hond. Een te klein hok is niet zo comfortabel. Maar daarnaast is een te groot hok dat ook niet, want dan gaat er veel lichaamswarmte van je hond verloren. Afmetingen zijn dus heel belangrijk. Om een hok te kiezen, kijk je best naar de schofthoogte van je hond. Er moet minstens 5cm plaats zijn boven de schofthoogte van je hond. Ook kan je via onderstaande tool het ras van je hond ingeven, deze zal dan de beste hokken voor dat ras tonen.

Hondenhok grootte a.d.h.v. hondenras

Andere kennel toebehoren

Naast een hondenhok is een aangeraden toebehoren een dubbel voederstel voor water en eten. Deze kan je makkelijk aan de binnenkant van de hondenren installeren.

Moest je hondenren voor buiten geen bodem bevatten is een vlonder ook aangeraden. Hier kan je hond op liggen om zo thermisch gescheiden te zijn van de ondergrond, hierdoor kan je hond buiten in de kennel liggen zonder de koude ondergrond te voelen.

Voederstel te bevestigen aan kennelpaneel

Voederstel te bevestigen aan kennelpaneel
Bekijken

Hondenren voor buiten alternatieven

Hoe kan je je geliefde viervoeter nog huisvesten buiten naast de gebruikelijke hondenren. Wij bij Petcomfort bieden een uniek alternatief hiervoor genaamd een hondenhut. Vergelijkbaar met een tuinhuis, vervaardigd uit hout, maar met een hondenren ingebouwd. Je kunt kiezen voor een hondenhut met of zonder opbergruimte, diverse dakafwerkingen, wel of niet geïsoleerd, en voorzien van een slaaphok. En bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hieronder vind je ons assortiment aan standaard hondenhutten. Maar onthoud: maatwerk is niet alleen mogelijk, maar wordt zelfs aanbevolen voor hondenhutten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Hondenhutten

Hondenhutten
Bekijken

Conclusie

Het creëren van een comfortabele en veilige hondenren voor je hond is essentieel voor zijn welzijn. Of je nu kiest voor een kant-en-klare ren of er zelf een samenstelt, het is van groot belang om rekening te houden met zowel de fysieke behoeften van je hond als de specifieke kenmerken van je tuin. Een goed ontworpen hondenren met een passend hondenhok zorgt ervoor dat je viervoeter zich altijd op zijn gemak voelt, ongeacht het weer. Mocht je na het lezen van deze blogpost nog vragen hebben of persoonlijk advies willen over de beste keuze voor jouw situatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, of langs te komen in onze showroom. We helpen je graag verder om de ideale hondenren voor buiten te realiseren.

Volgend artikel Hondenhokken voor in de winter