Doorgaan naar inhoud
Kleine Münsterländer (Heidewachtel)

Ideaal hondenhok voor een Kleine Münsterländer (Heidewachtel)

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een heidewachtel. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 48-58cm
  • Gewicht: 18-27kg

De Kleine Münsterländer is een hondenras dat afkomstig is uit Duitsland. Het ras werd eerder ook wel Heidewachtel genoemd, maar die naam werd rond 1920 afgeschaft, omdat deze naam verwarring opleverde met de Duitse wachtelhond. Oorspronkelijk was het dier vooral in gebruik als jachthond, vooral op hazen en konijnen, en tegenwoordig ook als gezelschapshond. Het ras komt vooral voor in Duitsland, Nederland en Tsjechië. Het is een intelligente en elegante hond met een atletische bouw. De hangende oren zijn hoog aangezet en de neus is egaal bruin. De vacht is halflang, met franje aan de oren en de poten. In actie wordt de staart met vlag in een lichte boog omhoog gedragen.

De Kleine Münsterländer is niet alleen bijzonder geschikt als jachthond, maar vindt tegenwoordig steeds vaker zijn plaats binnen het gezin. Belangrijk is wel dat deze van nature energieke hond voldoende lichaamsbeweging krijgt. Boswandelingen, strandwandelingen en vooral veel arbeid voor de baas zijn daarom zeker aan de Kleine Münsterländer besteed. De kleine Münsterlander is goed op te voeden en luistert heel goed.

Het ideale hondenhok voor je Kleine Münsterländer (Heidewachtel)

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een heidewachtel.

Hondenhok - Silverline type SH12-SL

Hondenhok - Silverline type SH12-SL
Bekijken

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD12L

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD12L
Bekijken

De ideale autobench voor je Kleine Münsterländer (Heidewachtel)

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een heidewachtel.

Autobench voor 1 hond model variocage - L - Large

Autobench voor 1 hond model variocage
Bekijken

Autobench voor 2 honden model variocage - M - Medium

Autobench voor 2 honden model variocage
Bekijken

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Kleine Münsterländer (Heidewachtel)

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een heidewachtel.

Hondenbench Midwest double door - XL - Extra Large

Hondenbench Midwest double door
Bekijken

Hondenbench met schuifdeur aan lange zijde - XL - Extra Large

Hondenbench met schuifdeur aan lange zijde
Bekijken

Buiten verblijven voor een Kleine Münsterländer (Heidewachtel)

Je heidewachtel kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel. Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je heidewachtel.

Hondenhutten

Hondenhutten
Bekijken

Volledige kennels

Volledige kennels
Bekijken

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw heidewachtel. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Vorig artikel Ideaal hondenhok voor een Argentijnse dog (Dogo Argentino)