Doorgaan naar inhoud
Gelukkige grote hond

Groot hondenhok voor buiten

Een groot hondenhok voor buiten is geen overbodige luxe wanneer je kiest voor een grote hond. Je hond houdt van jou en je huis, maar net als een jongvolwassene, hebben ze hun eigen persoonlijke ruimte nodig. Als je een hond van een groter ras hebt dan zal een gemiddeld hondenhok niet zal volstaan. Dit kan gaan over een Sint Bernard, Mastiff, Duitse Herder. Zij hebben behoefte aan een groot hondenhok voor buiten.

Een bench of wasbare mat zal werken voor problemen op korte termijn, zoals het voorkomen van beschadiging van meubels of voor het bijbrengen van discipline. Om een grote hond op lange termijn zijn eigen vertrouwd plekje te bezorgen, heeft hij echt wel de behoefte aan een groot hondenhok. Hij zal er zich veilig voelen en jouw hond kan er zich terugtrekken als hij even behoefte heeft aan rust en geborgenheid.

Honden die dat niet hebben zullen vaak de hele nacht huilen of klagen. Schaf dus altijd een aangepast hondenhok aan dat comfortabeler is en geschikt is voor jouw hondenras.

Je hebt heel veel tijd en geld besteed aan alles. Van halsbanden en speelgoed om op te kauwen en natuurlijk het juiste soort eten. Het zou dan zonde zijn om te beknibbelen op het nachtelijke huis van je hond.

Een groot hondenhok voor een grote hond 

Het is duidelijk dat de grote problemen bij het kiezen van een hondenhok voor een groter ras precies is "hoe groot is groot genoeg".
De ideale maat is een maat waarmee je hond zich comfortabel maar niet te groot kan omdraaien, zodat ze daar tocht niet oncomfortabel worden.

Als je een hondenbed hebt, zorg er dan voor dat het op de juiste manier in het hondenhok past. Die moet ook zonder problemen worden verwijderd en worden schoongemaakt.

Het niet systematisch desinfecteren van een hondenbed met losse vulling kan bijvoorbeeld leiden tot de groei van vlooien en ander ongedierte. Hierdoor kan je hond zich ongemakkelijk voelen.

Wil je weten weten welk hondenhok het beste past bij jouw hond? Zoek je hond op in onze handige lijst met hondenrassen!

Zoek nu het ideale hondenhok voor jouw hond

Ideaal materiaal voor een groot hondenhok

De materiaalkeuze is uiterst belangrijk voor een lange levensduur in ons vochtige klimaat. Alle onderdelen uit massief hout zijn vervaardigd uit vuren (grenen) uit Rusland. Door het koude klimaat ginder is het gebruikte grenen zeer vast van structuur door de trage groei en de kort op elkaar liggende jaarringen.

In onze ontwerpen maken we ook gebruik van meranti voor al het plaatmateriaal, terwijl we gebruik maken van betonplex om een waterdichte en duurzame dakbedekking te garanderen. Daardoor wordt jouw dierenverblijf vele jaren onderhoudsvrij.

Belangrijkste kenmerken voor grotere hondenhokken

Als je hond niet op je bed of in een bench slaapt, moet je ervoor zorgen dat de rustplek die je voor hen kiest het hele jaar door geschikt is. Ervan uitgaande dat je groot hondenhok buiten is, misschien in je achtertuin, zoek je best naar een plek met een goede overhang of ruimte aan de voorkant, zodat het schaduw biedt en regenwater goed kan wegleiden.

Ruimte

Extra ruimte is ook geweldig omdat er ruimte is voor een grote schaal of kom met water of voedsel. Hierdoor kunnen grotere rassen goed gehydrateerd blijven.

De binnenkant moet te allen tijde droog worden gehouden. Niet alleen voor het comfort van je huisdier, maar ook om de groei van schimmels te voorkomen die gedijen in een donkere en vochtige omgeving.

Verhoogde vloeren

Onze hondenhokken zijn gebouwd met een verhoogde ondervloer. Hierdoor blijft de luchtstroom onder het hondenhok ononderbroken waardoor het gebied goed koel en droog gehouden wordt. Het is ook een goede manier om te voorkomen dat ongedierte, vlooien en bacteriële infecties in de bedding en het interieur van de structuur terechtkomen.

Waterbestendigheid

Waterbestendig afdichtmiddel is ook een eigenschap die we niet over het hoofd hebben gezien. De buitenkant van je hondenhok zal tegen een stootje kunnen. Bij onze hondenhokken wordt een door jouw gekozen kleur van olie geleverd, het is een niet-toxisch waterbestendig afdichtmiddel.

Silverline hondenhokken

Silverline hondenhokken
Bekijken

Deluxe geïsoleerde hondenhokken

Deluxe geïsoleerde hondenhokken
Bekijken

Vorig artikel Hondenhut met kennels voor werkhonden van bewakingsfirma
Volgend artikel Geïsoleerd hondenhok voor een comfortabele winter en zomer