Doorgaan naar inhoud
Hondenhut met kennels voor werkhonden

Hondenhut met kennels voor werkhonden van bewakingsfirma

Onlangs bouwden we een hondenhut met kennels op maat voor de 6 werkhonden van een bewakingsfirma, gevestigd in Luik.

Nadat we gecontacteerd werden door een architect die met de verbouwing bezig was voor de beveiligingsfirma, deden we een aantal voorstellen. Samen met de architect kwamen we tot het uiteindelijke eindproduct.

De hondenhut met de 6 kennels werd in de tuin van de bewakingsfirma opgebouwd, naast het hoofdgebouw. Er werd een betonnen vloer gegoten met vooraan een goot voor het afvalwater. Elektriciteit en een wateraansluiting werden meteen voorzien.

De hondenhut zelf werd uitgevoerd met een geïsoleerd plat dak met achteraan een dakgoot. Hierdoor is je hond voldoende beschut voor alle weersomstandigheden.

Werkhonden zijn geen doetjes en kunnen grote schade aanbrengen aan de constructie. Daarom werden alle wanden afgewerkt met 4mm betonplex, een techniek welke we ook bij politiehonden gebruiken als bescherming van de constructie.

De 6 kennels zijn voorzien van verlichting en zijn van elkaar gescheiden door damwandpanelen. Zo kunnen ook meer agressieve honden elkaar niet verwonden. Vooraan zijn de kennels voorzien van spijlpanelen met een spijlafstand van 5 cm met het oog op meer veiligheid en duurzaamheid.

Ruimte in de hondenhut

Elke kennel heeft bovendien zijn eigen hondenhok (slaaphok) om voldoende comfort te bieden aan de honden. Belangrijk is dat het hondenhok voldoende ruimte heeft, maar niet te veel. Wanneer er in een hondenhok te veel ruimte is, is het voor de hond moeilijker om de warmte vast te houden. Bovendien moet je ook kijken naar het ras van de hond. Voor bijvoorbeeld een Duitse herder heb je een groter hok nodig dan voor een Jack Russel.

De hondenhut is tevens voorzien van een materiaalruimte om alle materiaal en het hondenvoer op te bergen.

Het project is volledig door ons uitgevoerd. Zowel het ontwerp, als de productie, het verven en de plaatsing van de hondenhut en de kennels was in onze handen. 

Hondenhut met opslag en 6 kennels

Het u zelf een project idee waarmee wij kunnen helpen? Contacteer ons om dit te bespreken.

Vorig artikel Kattenverblijf op maat: een paradijs voor je huisdier
Volgend artikel Groot hondenhok voor buiten