Doorgaan naar inhoud
Hond die buiten in het gras ligt

Hondenhok voor buiten of binnen?

Een hondenhok buiten of binnen? Dat is een veelgestelde vraag. We bekijken in dit artikel de verschillende mogelijkheden.

Of je je hond binnen of buiten laat verblijven, hangt van een aantal factoren af. Als je de hele dag afwezig bent is het meestal aangewezen om de hond tijdens je afwezigheid buiten te laten. Maar ook het hondenras speelt daarbij natuurlijk een rol. Sommige honden zijn nu eenmaal beter bestand tegen buiten zitten dan andere.

Veel honden vragen er regelmatig zelf om om een tijdje buiten te mogen doorbrengen. Ook een hond heeft op geregelde tijdstippen behoefte aan me-time. Mijn eigen honden vragen regelmatig om tijd buiten door te brengen, ook op koude, natte dagen. Hoewel ze er niet de hele tijd in gaan liggen, is hondenhok buiten dan wel een must. Ze zoeken het wel niet de hele tijd op, maar ze genieten er wel regelmatig van.

Weet je niet welke afmetingen voor jouw hond het meest geschikt zijn? Op onderstaande pagina kies je jouw hondenras en wij vertellen je welke hondenhok ideaal is voor jouw hond.

Kies het juiste hondenhok in functie van het hondenras

Een hondenhok buiten in openlucht

Een door ons gefabriceerd hondenhok buiten in openlucht plaatsen is geen enkel probleem. Wij zijn een Belgische fabrikant van hondenhokken en we weten maar al te goed dat een hondenhok bestand moet zijn tegen natte en soms gure omstandigheden. Maar we kennen ook meer en meer warme zomers, waarbij de hond ook naar wat koelte verlangt.

Geïsoleerd hondenhok

Daarom leveren wij hondenhokken die sowieso uit hoogwaardige materialen gebouwd zijn, met een volwaardig dak in weersbestendig betonplex. Eentje dat dus niet binnen de 2 jaar stuk is omdat het hondenhok buiten in volle regen heeft gestaan. Onze Deluxe-reeks is zelfs standaard voorzien van een geïsoleerde vloer en wanden zodat je hond ook op koude of warme dagen een comfortabel plekje heeft om tot rust te komen. Alle hondenhokken zijn ook standaard voorzien van een tussenschot zodat je hond in het hondenhok prima beschut is tegen rechtstreekse regen en wind.

Binnenkant van geïsoleerd honenhok

Een hondenhok in een kennel

Moet je hond af en toe tijd doorbrengen in een hondenkennel? Dan kan je het hondenhok gewoon in de kennel plaatsen. Zelfs op momenten dat je de deur van de kennel niet sluit, zal het hondenhok buiten in de kennel toch een gewaarde en vertrouwde plek zijn voor je hond, waar hij tot rust kan komen als het even te druk voor hem wordt.

Hondenkennel inclusief hondenhok

Een hondenhok dat in een kennel wordt geplaatst moet eveneens goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Zelfs als kennel voorzien is van een dak, wordt het hondenhok toch blootgesteld aan slagregen. Plaats de deuropening als het kan naar het oosten zodat de ingang van het hondenhok zo weinig mogelijk nat kan geregend worden.

Om plaats in de kennel te besparen, kan je het hondenhok ook buiten de kennel plaatsen, maar met de opening naar de kennel toe gericht.

Hondenkennel met bodem en dak

buitenkant aansluitend kan worden kan aangebouwd worden. We hebben zowel kant-en-klare kennels, met of zonder vloer, met of zonder dak en met diverse soorten kennelpanelen, als alle benodigdheden en kennelpanelen om zelf je eigen kennen te bouwen.

Een hondenhok binnen in een hondenhut

Een heel mooie oplossing om een hondenhok buiten te plaatsen, is een hondenhut. Nou ja, eigenlijk staat het hondenhok niet echt buiten. Een hondenhut is immers een tuinhuis, gecombineerd met een overdekte hondenkennel. En daarbij wordt het slaaphok geïntegreerd in het tuinhuisgedeelte. Zo zit je hond altijd knus en warm en kan hij toch buiten in de kennel wanneer hij daar zin in heeft.

Hondenhutten met plat dak

Hondenhutten met plat dak
Bekijken

De hondenhutten uit ons gamma zijn in verschillende modellen en afmetingen leverbaar. Met plat dak, puntdak of lessenaarsdak en in diverse kleuren. De combinatie tuinhuis-kennel wordt door onze klanten echt wel gesmaakt. Voor het baasje is het een praktische oplossing om het tuinhuis met kennel netjes in de tuin te combineren. En je hond heeft er echt wel zijn eigen luxeplekje bij, dat hij zeker zal weten te appreciëren bij zowel natte en koude als warme dagen.

Hondenhutten met lessenaarsdak

Hondenhutten met lessenaarsdak
Bekijken

Heb je een oplossing op maat nodig? Contacteer ons dan gerust. Wij fabriceren immers alle hondenhokken, kennels en hondenhut zelf in ons atelier te Booischot. Maatwerk is dan ook perfect mogelijk. We bespreken samen jouw project, maken een ontwerp en zorgen voor de fabricage en de levering en plaatsing bij jou thuis.

Vorig artikel Een hondenhok XL? Een absolute must voor je grootste vriend
Volgend artikel Wat kies je voor je hond: een hok of een kennel