Doorgaan naar inhoud
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Hond in hondenhok

Wat kies je voor je hond: een hok of een kennel

Heb je een hond of ben je van plan er een aan te schaffen? Weet je niet goed of je een hondenhok moet aanschaffen of eerder een hondenkennel? Wij helpen je bij al je twijfels om je viervoeter te geven wat hij verdient.

Je wilt je trouwe viervoeter een plekje geven voor zichzelf. Een plekje waar hij even tot rust kan komen of waar hij kan liggen als het voor hem te druk wordt. Of ben je van plan om een hond aan te schaffen en wil je alles in huis hebben voor de hond er is? Ook dat is mogelijk. Twijfel je tussen een hondenhok of een hondenkennel? Of wil je het liever allebei aanschaffen? Je hebt een helemaal twijfels over wat je nu precies moet aanschaffen om je hond blij te maken. Wij geven je een antwoord op al je vragen zodat je helemaal overtuigd bent wat je moet aanschaffen.

Wat is het verschil tussen een hondenhok en een hondenkennel?

Een hondenhok is een kleine, dichte ruimte dat gemaakt is naargelang de grootte van je hond. Heb je bijvoorbeeld een Jack Russel? Dan heb je een kleiner hondenhok nodig dan mensen die een Berner Senner hebben. De hondenhokken zijn een dichte ruimte waar je hond beschut zit tegen alle weersomstandigheden, maar ook een ideale plek om te slapen. Een hondenkennel daarentegen bestaat uit verschillende wanden. Dit kunnen spijlpanelen zijn, maar ook draadpanelen of damwanden zijn mogelijk. Bij een hondenkennel kan je je hond makkelijk zien zitten. Ook hier heb je kennels in verschillende groottes. Laten we eens dieper in gaan op wat een hondenhok is, maar ook op wat een hondenkennel is.

Hondenhokken met Hondenhok

Wil je hond een hondenhok? Waar moet je dan opletten?

Een hondenhok kan je gelijk waar plaatsen. Je kan kiezen om buiten een hondenhok te plaatsen, maar ook binnen is dit mogelijk. Het is vooral belangrijk dat jouw hond zich veilig voelt. Dat hij een beschermde plaats heeft om tot rust te komen. Daarom is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van de hond. Voor een Jack Russel heb je bijvoorbeeld niet zo'n groot hok nodig als voor een Berner Senner. Kies het hok dat bij je hond past, maar hoe doe je dit nu? Hiervoor kijk je best naar de schofthoogte van je hond. Daar moet er 5 cm plaats boven zijn en dan heb je het geschikte hondenhok gevonden. Dit is ideaal voor jouw viervoeter, want op die manier gaat er weinig lichaamswarmte verloren.

Vind het geschikte hok voor jouw hond

Daarnaast moet je ook een hondenhok kiezen naargelang de plaats waar je het zou zetten. Wil je het hondenhok buiten plaatsen? Kies dan voor een stevig hondenhok met een goede kwaliteit. Jouw hondenhok moet namelijk tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Als je hond vaak moet buiten zitten of als deze een korte vacht heeft, kies je best voor een geïsoleerd hondenhok. Het moet je hond in de winter namelijk warmte bieden en in de zomer zorgen voor afkoeling. Deze gaat ervoor zorgen dat je hond zich op een comfortabele temperatuur kan houden. Daarnaast moet je ook kijken naar een waterdicht dak. Onze hondenhokken zijn uitgerust met betonplex. Dat is een stevig en waterdicht materiaal en zorgt er voor dat je hond lekker droog zit. Ook zijn onze hondenhokken ook uitgerust met een tochtschot. Deze zorgen ervoor dat je trouwe viervoeter uit de wind ligt.

Wij hebben verschillende soorten hondenhokken ter beschikking. Neem gerust eens een kijkje in ons gamma.

Silverline hondenhokken

Silverline hondenhokken
Bekijken

Deluxe geïsoleerde hondenhokken

Deluxe geïsoleerde hondenhokken
Bekijken

Wat is een hondenkennel?

Wil je toch liever een hondenkennel? Dat is ook mogelijk. Je kan een hondenkennel zelf maken of kant en klaar kopen. Wat je ook kiest, het wordt de ideale plek voor jouw viervoeter. Als er veel familie of vrienden over de vloer komen en je hond wordt heel enthousiast. Dan wil je graag een plekje waar je je hond even tot rust kan laten komen. Of misschien is jouw hond niet zo happig op al die drukte en wilt hij zelf een plek waar hij zich kan terug trekken. Dan is een hondenkennel een ideale uitvalsbasis voor je hond. Maar waar moet je precies op letten?

Wat heel belangrijk is, is dat je de hondenkennel niet gaat gebruiken als straf. Is je hond stout geweest? Sluit hem dan niet op in de kennel om hem te straffen. Anders gaat hij de hondenkennel hier mee associëren en is het niet meer een plek om tot rust te komen. Dat rustig plekje kan je het best ook uitrusten met een slaaphok, eten, water en je kan er zelfs zijn favoriete speeltje in leggen.

Zelfs als je niet thuis bent, kan je ervoor kiezen om de deur van de hondenkennel open te laten staan. Op die manier kan je hond in en uit de kennel lopen wanneer hij zelf wil. In ons gamma kan je hondenkennels in diverse afmetingen. Deze zijn berekend voor de meeste hondenrassen. Ze zijn voorzien van voldoende bewegingsruimte. Ideaal voor jouw viervoeter dus. Daarnaast is er genoeg plaats in de hondenkennel voor een voederstel en een slaaphok. Je kan de kennels verkrijgen met of zonder dak of kennelbodem. Ook in de spijlen heb je variatie. Zo heeft een hondenkennel voor grote honden spijlen die op een grotere afstand van elkaar staan. Voor kleinere honden kan je dan meer kiezen voor een hondenkennel met draadpanelen. Wij hebben een heleboel verschillende kennels in ons gamma. Neem gerust eens een kijkje en vindt de perfecte kennel voor jouw hond.

Volledige kennels

Volledige kennels
Bekijken

Besluit: hondenhok versus hondenkennel: wat wil je hond?

Dus twijfel niet langer tussen een hondenhok en hondenkennel. Schaf beide aan. Op die manier krijgt je hond een eigen plek. Hij krijgt een plekje voor zichzelf waar hij kan slapen en tot rust kan komen. Kijk gerust een tussen al onze verschillende modellen. Jouw hond zal je enorm dankbaar zijn voor die eigen plek. Heb je nog vragen? Of wens je meer informatie rond een bepaald hondenhok of hondenkennel? Of wil je een offerte op maat? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder bij al jouw vragen.

Vorig artikel Hondenhok voor buiten of binnen?
Volgend artikel Hoe bouw ik zelf een hondenkennel?