Doorgaan naar inhoud
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Grote hond

Een hondenhok XL? Een absolute must voor je grootste vriend

Een hondenhok XL is geen overbodige luxe wanneer je een grote hond hebt. Bij grote honden vormen niet alleen hun grootte maar ook hun kracht een uitdaging om een geschikt hondenhok te kiezen.

Een hondenhok XL moet dus niet alleen voldoende groot zijn om je hond een slaapplaats te bieden waar hij comfortabel kan liggen. Er is ook een wezenlijk verschil tussen een Yorkshire die aan een hoek van zijn hok wat ligt te knagen en een Leonberger die ergens zijn tanden in zet. Daarom moet een hondenhok voor een grote hond ook extra stevig zijn. Denk je dat je hond weleens de neiging gaat hebben om aan de randen van zijn hok te gaan knagen, dan kies je best ook voor een model met een anti-bijtpakket.

Wat is een grote hond?

De grootte van een hond is nogal relatief. Een labrador kan voor sommige mensen al een grote hond zijn, zeker als je het niet gewoon bent om met een hond van dit formaat om te gaan. In vergelijking met een Duitse dog of een Leonberger, heeft een Labrador echter eerder middelmatige afmetingen.

Het gaat er dus om, om niet zomaar voor een ‘hondenhok XL’ te kiezen, maar om even naar het hondenras te kijken. Met ons handig overzicht van hondenrassen, kies je zonder problemen het juiste hondenhok voor jouw hondenras uit ons assortiment.

Een robuust hondenhok XL voor buiten

Een hondenhok XL voor een grote hond moet over meer robuuste eigenschappen beschikken.

Bestand tegen slecht weer

De door ons gemaakte hondenhokken onderscheiden zich van de meeste geïmporteerde hondenhokken door de gebruikte houtsoorten en het materiaal waaruit het dak is vervaardigd. Het grenen hout, dat bovendien nog behandeld wordt met een olie in een kleur naar keuze uit ons mooi kleurenpalet, is prima bestand tegen zware regenval.

Een dak uit vezelplaat met een laagje bitumen, is gegarandeerd binnen enkele jaren stuk. Daarom zijn de daken van onze hondenhokken vervaardigd uit weersbestendig betonplex, dat quasi onverslijtbaar is.

In het hondenhok zit een tochtschot ingebouwd waardoor je hond beschut is tegen directe regeninslag en felle wind. Kortom, je hond vindt in onze slaaphokken een knus plekje, onder alle weersomstandigheden.

Geïsoleerd hondenhok XL

Een hondenhok XL wordt vaak gekozen uit onze serie Deluxe hondenhokken met isolatie.

Hoewel ook grote honden vaak binnen worden gehouden, opteren nog veel baasjes ervoor om een grote hond in hoofdzaak buiten te houden. En dan is het natuurlijk goed dat je hond droog en warm kan liggen in de winter of bij gure weersomstandigheden. Een geïsoleerd hondenhok is dan een prima keuze. In de zomer zal de extra isolatie er voor zorgen dat het in het hondenhok niet al te warm wordt.

Het geïsoleerde hondenhok XL kan ook aangevuld worden met vloerverwarming. Zo blijft het zelfs bij vriestemperaturen aangenaam warm voor je grote vriend. Een aantal rassen zijn van nature goed bestand tegen koude. Ga dus goed na in functie van jouw hondenras of vloerverwarming noodzakelijk is.

Anti-bijtpakket

Een jonge hond knaagt overal aan. Maar een puppy van een groot hondenras kan de hoeken van een nieuw hondenhok binnen de kortste keren behoorlijk toetakelen. Daarom zijn de hondenhokken uit onze Deluxe-reeks standaard voorzien van een anti-bijtpakket bestaande uit aluminium profielen. Als je grote hond ergens aan knaagt zal het hoogst waarschijnlijk al niet meer aan zijn hondenhok XL zijn!

Onze meest geschikte hondenhokken voor grote honden

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD15L

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD15L
Bekijken

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD20

Deluxe geïsoleerd hondenhok type HD20
Bekijken

Vorig artikel Je hond in de auto vervoeren - wetgeving
Volgend artikel Hondenhok voor buiten of binnen?