Doorgaan naar inhoud
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Vos op de loer

Kippen beschermen tegen vossen en marters

Vossen, hermelijnen en steenmarters zijn een grote vijand voor je kippen. Ze dringen het kippenhok binnen en vallen jouw kippen aan, eten de eitjes op of pakken de kuikens. Bij Petcomfort willen we je kippen beschermen tegen vossen, hermelijnen en marters.

Vossen, hermelijnen en steenmarters. Je hebt er misschien al van gehoord. Of misschien hebben jij en je kippen er al mee te maken gehad? Ze zijn een echte vijand voor je kippen. Ze vallen je kippen aan en het enige wat overblijft, is een slagveld vol met pluimpjes. Hoe kan je je kippen beschermen tegen vossen, hermelijnen en steenmarters? Wat heb je hiervoor allemaal nodig? Wij bij Petcomfort bieden je een antwoord op al je vragen. Wij willen ervoor zorgen dat je kippen niet meer worden aangevallen en jij er geen slapeloze nachten over hebt.

Kippen beschermen tegen vossen, hermelijnen en steenmarters: hoe doe je dat?

Vossen kent iedereen wel, maar de meeste mensen weten niet wat hermelijnen en steenmarters zijn. Een hermelijn is een klein zoogdier en het behoort tot de familie van de marterachtigen. Met zijn langgerekt lichaam lijkt het dier een beetje op een wezel, maar het is zwaarder. De steenmarter dan is een roofdier dat ook tot de familie van de marterachtigen behoort. Je kan een steenmarter meestal herkennen aan de witte vlek op zijn keel. Eigenlijk een soort bavet. Maar we horen het jullie al denken. De vos is groot, maar de hermelijn en steenmarter zijn kleine dieren. Hoe kunnen zij nu in hemelsnaam een gevaar zijn voor mijn kippen? Toch is dat mogelijk. Maar hoe hou je dan je kippen veilig? Hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden.

De automatische hokopener

Ben je laat aan het werk of laat thuis? Wil je zekerheid dat je kippen veilig in hun hok zitten? Dan is de automatische hokopener iets voor jou. Wij kennen het beter als de Chicken Guard. Het deur van het kippenhok gaat op een ingestelde tijd open. Als het luikje dicht is, kunnen vossen, hermelijnen en steenmarters de deur niet open duwen. Als je een Chicken Guard wil aanschaffen, moet je wel kijken welk kippenhok je koopt. Het kan namelijk niet op eender welk kippenhok geïnstalleerd worden. Je hebt voldoende plaats nodig dat de deur open kan. Maar je hebt ook plaats nodig om het apparaat te installeren. Wij hebben meerdere kippenhokken ter beschikking waar je gemakkelijk een Chicken Guard kan gebruiken.

Combi pakket Chicken guard + zelfsluitende deur

Combi pakket Chicken guard + zelfsluitende deur
Bekijken

Kippenhok voor 8 kippen en verhoogde plaatsing

Kippenhok voor 8 kippen en verhoogde plaatsing
Bekijken

Afsluitbaar nachthok als bescherming tegen vossen, hermelijnen en steenmarters

Een andere mogelijkheid om je kippen te beschermen tegen vossen en andere vijanden, is met een afsluitbaar nachthok. Dit is de goedkoopste oplossing om je pluimvee en hun eieren te beschermen tegen roofdieren. Je moet hiervoor wel een stevig slot voorzien. Daarnaast moet je voorkomen dat het nachthok geen gaten heeft die groter zijn dan 4 cm.

Kippenhokken

Kippenhokken
Bekijken

Kippen beschermen tegen vossen met de kippenren

Een andere oplossing om je kippen te beschermen vossen en andere natuurlijke vijanden, is met de kippenren. Hiervoor heb je een degelijke afsluiting nodig. Met degelijk bedoelen we gaas dat dik genoeg is en waarvan de gaten niet te groot zijn. Zowel vossen als marters zijn goede klimmers en springers. Zorg er dus ook voor dat de kippenren hoog genoeg is. Wil je zeker op safe spelen? Maak dan de kippenren zowel bovenaan als onderaan dicht. Vossen zijn ook gravers, dus zijn kunnen er makkelijk bij komen. Onze kippenren heeft aparte modules zodat je ook de grond kan beveiligen en vossen helemaal geen kans maken.

Vos bestendige kippenren met modulair systeem

Vos bestendige kippenren met modulair systeem
Bekijken

Kortom, bescherm je kippen tegen vossen, hermelijnen en steenmarters. Geef je pluimvee de nodige veiligheid en installeer een Chicken Guard of schaf een kippenren aan. Op die manier kan je zonder zorgen weg en zitten je kippen veilig. Heb je nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.

Vorig artikel Hoe bouw ik zelf een hondenkennel?
Volgend artikel Kattenren op maat