Passer au contenu
Wegens vakantie is onze showroom gesloten van 11/3 tot en met 20/3. En raison des vacances, notre showroom est fermé du 11/3 au 20/3.
Wegens vakantie is onze showroom gesloten van 11/3 tot en met 20/3. En raison des vacances, notre showroom est fermé du 11/3 au 20/3.

Langue

Ideaal hondenhok voor een Airedale Terriër

Algemeen

De naam van de airedaleterriër, die ook wel koning der terriërs genoemd wordt, stamt van het rivierdal (Engels: dale) van de rivier de Aire in Yorkshire.

In dit gebied ligt ook de oorsprong van de airedaleterriër. De airedaleterriër heeft veelzijdige eigenschappen die terug te voeren zijn op de veelzijdige inzet in zijn oorsprongsgebied.

De boeren, jagers, mijnwerkers en fabriekswerkers gebruikten de honden voor de jacht (op otters), herderswerk, waakdiensten en hondengevechten.

Hoewel de hond een ruwe vacht heeft en algemeen een borstelig uiterlijk heeft diende hij in de 19e eeuw als begeleider van de lady's in Londen.

Een airedaleterriër is een robuuste en zeer gespierde hond. Hij heeft een harde, compacte en ruwe vacht met veel ondervacht.

De kleur van hoofd, oren, poten zijn bruinkleurig en de rug en de zijkanten zijn zwart of donkergrijs.

Bronvermelding : Wikipedia onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen

Huisvesting

Je Airedale Terriër kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel.

Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je Airedale Terriër.

 


Hondenhut incl 3m buitenren 

Kennel met dak, dakboord en hondenhok

 

Het ideale hondenhok voor je Airedale Terriër

Een belangrijke eigenschap is de groote van het hondenhok.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor jouw Airedale Terriër.

Actualités récentes

 • Affenpinscher

  Ideaal hondenhok voor een Affenpinscher

  Schofthoogte: 25-30cm Gewicht: 3-4kg Algemeen De affenpinscher is een hondenras afkomstig uit Duitsland. De Affenpinscher is een waak- en gezelschapshond. Vroeger werd hij ingedeeld bij de ruwharige dwergpinscher. Hij werd reeds in de vijftiende en begin zestiende eeuw door de...

  Lire maintenant
 • Beagle-Harrier

  Ideaal hondenhok voor een Beagle-harrier

  Schofthoogte: 45-50cm Gewicht: 20-25kg Algemeen De beagle-harrier is een door de FCI erkend en van oorsprong in Frankrijk gefokt hondenras. Ze worden gerekend tot de bloedhonden (geurjagers). De beagle-harrier is een stevige middelgrote hond met een vrij dikke gladde vacht,...

  Lire maintenant
 • Beagle

  Ideaal hondenhok voor een Beagle

  Schofthoogte: 33-41cm Gewicht: 11-15kg Algemeen De beagle is een hondenras. In Groot-Brittannië werd en wordt hij gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen. De hond wordt gebruikt om het wild op te jagen zodat de jager erop kan schieten....

  Lire maintenant