Passer au contenu

Langue

Alaskan Klee Kai

Ideaal hondenhok voor een Alaskan Klee Kai

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een alaskan klee kai. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 40cm
  • Gewicht: 10kg

De Alaskan klee kai is een klein tot middelgroot hondenras behorend tot de spitsfamilie. Hij heeft een ronde kop, die vrij breed is en taps toeloopt naar de ogen. De borstkas is matig breed.De nek is een beetje uitgerekt, zodat de kop licht naar voren wordt gedragen bij het rennen. De vacht is zacht, recht en isolerend. De staart is pluizig. De voorpoten zijn redelijk recht. Het dier heeft staande oren. De staart hangt meestal naar beneden als de hond ontspannen is, maar als hij alert is vormt de staart een losse krul over de rug. De klee kai heeft vrij grote ogen. Ogen van verschillende kleuren - een bruin en een blauw oog - is niet ongewoon. Hij kan bijna alle kleuren zijn, net zoals de grote husky. Wel zijn het vaak contrasterende kleuren - zoals donkergrijs of zwart met wit - wat een mooie gemaskerde kop vormt.

De Alaskan klee kai heeft, net als zijn voorouders, een gereserveerde houding tegenover vreemden. Het ras is deels gefokt op een vriendelijk karakter, gemene of zeer verlegen honden worden gediskwalificeerd bij shows en worden dus ook niet gebruikt voor de fok. Deze hondjes zijn zeer waaks en zullen hierbij zeker hun stem laten horen. Ze bewaken van nature hun territorium. De hond wordt vaak gebruikt als gezelschapshond - dat is altijd al zo geweest - maar is toch een uitstekende waakhond. Ze kunnen zéér slecht tegen alleen zijn. Wie geen zin hebt om veel met de hond te lopen, kan beter verder zoeken.

Alle voorouders van de klee kai hebben veel beweging nodig, de klee kai is energiek en neemt zeker geen genoegen met driemaal daags een blokje om.

Ze hebben minimaal anderhalf uur beweging per dag nodig, anders kunnen ze vervelend worden in huis.

De Alaskan klee kai is een poolhond, en zoals de meeste poolhonden is hij onafhankelijk, eigenzinnig en ze zien er vaak het nut er niet van in hun baas te gehoorzamen.

Deze hond heeft dan ook een zeer consequente baas nodig, die veel met hem onderneemt.

Het ideale hondenhok voor je Alaskan Klee Kai

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een alaskan klee kai.

De ideale autobench voor je Alaskan Klee Kai

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een alaskan klee kai.

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Alaskan Klee Kai

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een alaskan klee kai.

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw alaskan klee kai. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Article précédent Ideaal hondenhok voor een Alpenländische Dachsbracke
Articles suivant Ideaal hondenhok voor een Alaskan Malamute