Passer au contenu

Langue

Azawakh

Ideaal hondenhok voor een Azawakh

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een azawakh. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 61-72cm
  • Gewicht: 17-25kg

De azawakh is een hondenras dat afkomstig is uit Afrika, met name Mali. Het is een jachthond (zichtjager) op groot en klein wild. De vacht is kortharig in de kleuren zand, rood of gestroomd, daarbij zijn witte tenen verplicht in de FCI rasstandaard. Een witte bles en witte borstvlek zijn toegestaan maar niet verplicht. De Azawakh is een temperamentvolle, waakse en levendige hond met een tomeloze energie. Deze onafhankelijke hond is niet makkelijk in de opvoeding, er is veel geduld en begrip voor nodig om de hond zijn plaats te leren.

Met katten en andere huisdieren kan hij niet goed samen, zijn jachtinstinct is te sterk. De Azawakh is wantrouwend tegenover vreemden, maar loyaal en trouw voor zijn gezin en zal ze, indien nodig, zeker verdedigen. Deze hond heeft zoveel uithoudingsvermogen, zodat hij dagelijks vele kilometers kan -en móet- rennen, zelfs dan zal hij nog niet vermoeid zijn.

Het ideale hondenhok voor je Azawakh

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een azawakh.

De ideale autobench voor je Azawakh

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een azawakh.

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Azawakh

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een azawakh.

Buiten verblijven voor een Azawakh

Je azawakh kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel. Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je azawakh.

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw azawakh. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Article précédent Ideaal hondenhok voor een Barbado da Terceira
Articles suivant Ideaal hondenhok voor een Bearded Collie