Passer au contenu

Langue

Basenji

Ideaal hondenhok voor een Basenji

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een basenji. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 40-43cm
  • Gewicht: 9-11kg

De Basenji is een hondenras dat afkomstig is uit Congo-Kinshasa. Het is een jachthond, waarmee wild kan worden opgedreven. Een Basenji kan niet blaffen, wat niet betekent dat een Basenji geen geluid maakt. Basenjis delen vele unieke eigenschappen met pariahonden. Zo hebben ze, net als de Dingo en de New Guinea singing dog, maar één maal per jaar een paarseizoen (oestrus) in tegenstelling tot andere honden die tweemaal of meerdere keren per jaar een paarseizoen hebben. Net als de Dingo is de Basenji vrijwel geurloos. De Basenji is een kleine, kortharige hond met rechtopstaande oren, strak gekrulde staarten en sierlijke hals. Het voorhoofd is gerimpeld. Deze rimpels kunnen lichtjes vervagen naarmate de hond ouder wordt. De ogen van de Basenji zijn meestal amandelvormig en donkerbruin van kleur. Basenji's zijn vrolijk, alert en zelfverzekerd.

Hoewel ze wat afstandelijk zijn voor vreemdelingen, zijn ze goed met mensen. Basenji's zijn niet altijd gehoorzaam, bij hondenscholen hebben Basenji’s de reputatie dat ze niet te trainen zijn.

Het ideale hondenhok voor je Basenji

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een basenji.

De ideale autobench voor je Basenji

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een basenji.

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Basenji

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een basenji.

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw basenji. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Article précédent Ideaal hondenhok voor een Basset Artésien Normand
Articles suivant Ideaal hondenhok voor een Barbet