Passer au contenu

Langue

Cão da Serra da Estrela

Ideaal hondenhok voor een Cão da Serra da Estrela

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een cão da serra da estrela. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 62-72cm
  • Gewicht: 30-50kg

De cão da Serra da Estrela is een hondenras, genoemd naar de Portugese bergketen Serra da Estrela. De naam van het ras betekent simpelweg hond van de Serra da Estrela. De cão da Serra da Estrela is een kudde-beschermhond, die zijn territorium moedig tegen wolven, beren en veedieven verdedigt. De estrela is een sobere hond qua eten die niet erg veel eten nodig heeft, van origine kreeg hij de overblijfselen van de maaltijd van de herder te eten en dat was niet erg veel. De cão da Serra da Estrela heeft kleine, driehoekige oren. Hij heeft een dichte, gladde korte of lang gekrulde vacht. De vacht komt in de kleuren vaal, grijs en geel voor. Er kunnen witte aftekeningen in de vacht zijn. Voor het officiële ras zijn alle kleuren en tekeningen toegestaan zolang de hond maar niet geheel wit of zwart is.

De hond kan moeilijk zijn maar voor zijn gezin heeft hij alles over. Erg gehecht aan de baas. Als deze hond van baas verandert kan het enige tijd duren voordat hij / zij aan deze nieuwe baas gewend is, ditzelfde geldt ook voor nieuwe honden die hij tegenkomt. Jegens vreemde mensen kan hij erg wantrouwig zijn, ze kunnen er wel aan wennen maar dat kan een tijd duren. Het is verder een erg dominante hond, 2 reuen van dit ras bij elkaar zetten kan een tijdje goed gaan maar het kan ook fout gaan. Het is ook een erg pienter ras.

Het ideale hondenhok voor je Cão da Serra da Estrela

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een cão da serra da estrela.

De ideale autobench voor je Cão da Serra da Estrela

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een cão da serra da estrela.

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Cão da Serra da Estrela

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een cão da serra da estrela.

Buiten verblijven voor een Cão da Serra da Estrela

Je cão da serra da estrela kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel. Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je cão da serra da estrela.

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw cão da serra da estrela. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Article précédent Niche idéale pour un Dogue argentin (Dogo Argentino)