Passer au contenu

Langue

Ideaal hondenhok voor een Chesapeake Bay Retriever

Algemeen

Chesapeake Bayretriever is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten.

Volgens de overlevering is dit ras ontstaan uit de Newfoundland puppies die gered werden tijdens een schipbreuk voor de kust van Maryland.

Het is niet bekend welk ander ras met deze honden werd gekruist, maar het resultaat was een retriever die in staat is om zwaar werk in koud water te verrichten.

De Chesapeake Bayretriever is een harde werker met een stabiel karakter. Het respect van deze hond moet verdiend worden.

De Chesapeake Bayretriever is geen allemansvriend. Hij is vriendelijk naar vreemden, maar op een ietwat gereserveerde manier.

Het is een hond die zijn/haar territorium bewaakt. In huis is het een rustige hond, maar dat gaat alleen op als er een uitlaatklep aan zijn energie wordt gegeven.

Als hij zich gaat vervelen en te weinig beweging krijgt, kan hij destructief worden en het huis gaan slopen.

De vacht is kort en dik en heeft een gemiddelde lengte van 4 centimeter. De structuur is dicht met fijne wollen onderharen waardoor de vacht vettig en waterafstotend is.

Bronvermelding : Wikipedia onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen

Huisvesting

Je Chesapeake Bay Retriever kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel.

Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je Chesapeake Bay Retriever.

 


Hondenhut incl 3m buitenren 

Kennel met dak, dakboord en hondenhok

 

Het ideale hondenhok voor je Chesapeake Bay Retriever

Een belangrijke eigenschap is de groote van het hondenhok.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor jouw Chesapeake Bay Retriever.

Actualités récentes

 • Affenpinscher

  Ideaal hondenhok voor een Affenpinscher

  Schofthoogte: 25-30cm Gewicht: 3-4kg Algemeen De affenpinscher is een hondenras afkomstig uit Duitsland. De Affenpinscher is een waak- en gezelschapshond. Vroeger werd hij ingedeeld bij de ruwharige dwergpinscher. Hij werd reeds in de vijftiende en begin zestiende eeuw door de...

  Lire maintenant
 • Beagle-Harrier

  Ideaal hondenhok voor een Beagle-harrier

  Schofthoogte: 45-50cm Gewicht: 20-25kg Algemeen De beagle-harrier is een door de FCI erkend en van oorsprong in Frankrijk gefokt hondenras. Ze worden gerekend tot de bloedhonden (geurjagers). De beagle-harrier is een stevige middelgrote hond met een vrij dikke gladde vacht,...

  Lire maintenant
 • Beagle

  Ideaal hondenhok voor een Beagle

  Schofthoogte: 33-41cm Gewicht: 11-15kg Algemeen De beagle is een hondenras. In Groot-Brittannië werd en wordt hij gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen. De hond wordt gebruikt om het wild op te jagen zodat de jager erop kan schieten....

  Lire maintenant