Passer au contenu

Langue

Dobermann

Ideaal hondenhok voor een Dobermann

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een dobermann. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 63-72cm
  • Gewicht: 32-45kg

De dobermann is genoemd naar zijn 'uitvinder', de Duitse deurwaarder en hondenvanger Karl Friedrich Louis Dobermann (1834-1894). Hij wilde een sterke werkhond fokken die allerlei taken aankon, maar in de eerste plaats wilde hij een hond die hem kon beschermen tegen woedende, nalatige belastingbetalers en hun grommende waakhonden. De dobermann komt voor in de kleuren black and tan (zwart met roodbruine aftekening) of brown and tan (donkerbruin met roodbruine aftekeningen). Het couperen van oren en staart is in veel Europese landen intussen verboden. Het is een middelgrote, gespierde hond. Kenmerkend voor dit ras zijn de roodbruine aftekeningen die ook wel brand worden genoemd. De brand moet scherp getekend zijn.

De dobermann geldt als een vriendelijke en vreedzame hond en is een uitstekende gezinshond, mits goed opgevoed. Hij kan echter voor problemen zorgen als hij niet goed is gesocialiseerd. Hij vertoont sterke familiebinding en houdt van kinderen. Hij houdt veel van spelen, vooral van trekspelletjes. Hij kan ook té wild spelen. De dobermann heeft veel beweging nodig. Als hij onvoldoende beweging krijgt, kan hij opgefokt gedrag vertonen. In dat geval mag men hem niet straffen. Het is beter om iets te ondernemen met de hond, om verveling tegen te gaan.

Het ideale hondenhok voor je Dobermann

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een dobermann.

De ideale autobench voor je Dobermann

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een dobermann.

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Dobermann

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een dobermann.

Buiten verblijven voor een Dobermann

Je dobermann kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel. Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je dobermann.

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw dobermann. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Article précédent Niche idéale pour un Dogue argentin (Dogo Argentino)