Passer au contenu

Langue

Hollandse herder

Ideaal hondenhok voor een Hollandse herder

Op deze pagina hebben we een selectie van benodigdheden gemaak, gepersonaliseerd voor een hollandse herder. Hiermee zorg je voor een optimale leefomgeving en veilige verplaatsing voor jouw geliefde huisdier.

Algemeen

  • Schofthoogte: 55-62cm
  • Gewicht: 23-30kg

De Hollandse herder is een Nederlands hondenras, dat al in de 19e eeuw op honderden landschapsschilderijen, gravures en prentbriefkaarten te zien was. Net als de Belgische herder en de Duitse herder stamt hij af van Europese "bastaard"-herdershonden, die in die tijd veel voorkwamen en onderling gekruist werden. In algemene zin kan men stellen dat deze drie rassen van eenzelfde oorsprong stammen. De Hollandse herder lijkt nog het meest op de oorspronkelijke vorm.

De karaktereigenschappen van de Hollandse herder zijn: zeer trouw en betrouwbaar, steeds oplettend, waakzaam, met doorzettingsvermogen, intelligent, bereid te gehoorzamen. De Hollandse herder heeft een sterk gevoel voor leiding en rangorde. Hij heeft duidelijke leiding nodig, leert snel en kan daardoor vrij snel tekenen van verveling vertonen.

De Hollandse herder is geschikt voor vele takken van hondensport, bijvoorbeeld gedrag & gehoorzaamheid, behendigheid, flyball en speuren.  Hij wordt ook gebruikt als politiehond, reddingshond, drugshond, explosievenhond en blindengeleidehond.

Het ideale hondenhok voor je Hollandse herder

De grootte van het hondenhok is heel belangrijk. Een te klein hok is natuurlijk niet comfortabel voor uw hond. En bij een te groot hok zal er veel lichaamswarmte verloren gaan. Daarom is een hondenhok van goede grootte noodzakelijk voor jouw hond om er graag in te gaan.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een hollandse herder.

De ideale autobench voor je Hollandse herder

Hoe zit het met transporteren van je hond? De veiligste manier om je hond te vervoeren is met een autobench. Onze reeks van Variocage autobenches zijn de veiligste op de markt en zullen zowel je hond als de passagiers het best beschermen bij een ongeval.

Hieronder kan u een selectie vinden van autobenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een hollandse herder.

Gebruik onze Car Selector tool om te bekijken of deze autobenches in jouw wagen passen. Of kom langs in onze showroom om een autobench vrijblijvend te passen in je wagen.

Maak je afspraak online

De ideale hondenbench voor je Hollandse herder

Een hondenbench is een belangrijk hulpmiddel om je hond een veilige en comfortabele plek te bieden in huis. Het helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt ongewenst gedrag wanneer je niet thuis bent. Bovendien biedt een bench een rustige omgeving waar je hond zich kan terugtrekken en ontspannen na een drukke dag.

Wij hebben een grote selectie van verschillende soorten benches. Hieronder kan u een selectie vinden van hondenbenches die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor een hollandse herder.

Buiten verblijven voor een Hollandse herder

Je hollandse herder kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel. Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je hollandse herder.

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte binnen- en buitenverblijven, autobenches en hondenbenches voor jouw hollandse herder. Mocht je nog vragen hebben of geïnteresseerd zijn in een verblijf op maat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw geliefde huisdier.

Article précédent Niche idéale pour un Dogue argentin (Dogo Argentino)