Passer au contenu
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie
Van 17 tot en met 24 Juni is onze showroom gesloten wegens vakantie

Langue

Hondenhokken – een vertrouwde plek voor je hond

Met onze hondenhokken bezorg je je trouwe viervoeter de ruimte die hij nodig heeft. Hij kan er tot rust komen in een waterdicht en beschut verblijf. Waarom heeft een hond dit nu nodig? Kan dit buiten geplaatst worden of niet?

Wij geven je het antwoord op al je vragen.

Veelgestelde vragen over hondenhokken

Waarom heeft mijn hond een hondenhok nodig?

Je doet de meeste honden een groot plezier door ze een deel van de dag buiten te laten doorbrengen. Maar ook buiten heeft jouw hond behoefte aan een eigen vertrouwde plek waar hij tot rust kan komen en beschutting kan zoeken, zowel tegen slecht weer als bij warmte. Een hondenhok is dan ook de meest geschikte plek hiervoor.

Kan een hondenhok gewoon buiten geplaatst worden?

Je kan een hondenhok zowel buiten plaatsen (tuin, terras) als in een al dan niet overdekte kennel. Wij gebruiken enkel kwalitatieve houtsoorten en materialen welke garant staan voor een lange levensduur, ook als het onbeschut buiten wordt gebruikt.
Onze Deluxe hondenhokken zijn ook voorzien van isolatie en optionele vloerverwarming, zodat je hond ook bij koude temperaturen comfortabel ligt.

Zijn de hondenhokken van Petcomfort geschikt voor gebruik bij regen en in gure weersomstandigheden?

Wij zorgen er steeds voor dat de door ons geleverde hokken zo goed mogelijk bestand zijn tegen gure weersomstandigheden van bij ons. Dit doen we ondermeer door onze hondenhokken en slaaphokken uit te rusten met een tochtschot waarachter uw hond lekker beschut ligt, en door gebruik te maken van een vloer op een 30mm dikke structuur.

Onze Deluxe hondenhokken zijn bovendien standaard voorzien van 30mm vloerisolatie waardoor jouw hond het hok sneller kan opwarmen. In de zomer biedt het hondenhok /slaaphok een lekker koele plek.

De hondenhokken / slaaphokken hebben een betonplex dakbedekking welke watervast is en jarenlang meegaat. In optie kan je het hondenhok of slaaphok ook nog uitrusten met vloerverwarming.

Mijn hond bijt alles stuk!

Geen nood! Stukbijten is een gedrag dat  vermeden en afgeleerd kan worden. Maar je kan jouw hondenhok ook uitrusten met een antibijt-kit. Deze is optioneel bij de standaard hondenhokken, maar is standaard gemonteerd op een Deluxe hondenhok. Een stel gegalvaniseerde metalen hoekprofielen geeft een extra bescherming op alle hoeken waar de hond kan gaan knagen.

Keuze van een geschikt hondenhok

Een hond zoekt in een hondenhok een alternatief voor de gezelligheid van een natuurlijk nest. Het is een plaats waar hij tot rust wil komen, waar hij zich kan terugtrekken wanneer het om hem heen te druk wordt. Een plek welke hij als de zijne beschouwt.

Een slaaphok mag dus niet te klein zijn, maar zeker ook niet te groot. Een hond moet het hok snel kunnen opwarmen en bovendien een aangenaam nestgevoel hebben. Bij het slapen ligt de hond meestal opgerold. Hij moet dan in opgerolde toestand zo ongeveer netjes in het hondenhok passen.

Overzicht van de beschikbare modellen per hondenras

Op de pagina Het juiste hondenhok kiezen vind je een overzicht van de meest voorkomende hondenrassen en het hok dat voor dat ras het best geschikt is. Als je toch twijfelt, neem dan gerust contact met ons op. Aan de hand van de lengte en schofthoogte van jouw hond kunnen we jou het meest geschikte hok aanraden. Dan houden we ook meteen rekening met het feit of jouw hond vaak buiten moet slapen en onder welke omstandigheden.

Afwerking van de Petcomfort hondenhokken

Zoals eerder vermeld zijn onze hondenhokken echt wel gebouwd op duurzaamheid en kwaliteit. De gebruikte materialen zijn stuk voor stuk voorzien om regen en wind te doorstaan. De indeling van het hondenhok met een tochtschot en isolatie zijn er op voorzien om je hond onder de meest barre omstandigheden een veilig en comfortabel onderkomen te bieden.

Maar ook de verdere afwerking kan gekozen worden. De Silverline en de Deluxe hondenhokken worden geleverd met een kwalitatieve verf uit ons leuk kleurenpalet. Deze verf is in de prijs inbegrepen. Wanneer je een hok bestelt, dan wordt dit niet-gemonteerd op pallet geleverd. De montage van het hok is heel eenvoudig. Aan de hand van de meegeleverde montagehandleiding en de link naar de instructievideo is het hok in no-time gemonteerd, waarna je het hondenhok in de gekozen kleur kan zetten.

Bij de bestelling van het hondenhok kan je ook kiezen of je meteen een vloerverwarming wilt laten inbouwen.

Je kan ook meteen een vetbed mee bestellen in de juiste afmetingen. Het zachte materiaal van dit vetbed slaat warmte op en laat water door. De onderkant van dit vetbed heeft een latex anti-slip slaag en is wasbaar op 30 graden. Dankzij de stevige kwaliteit is dit vetbed ideaal voor alle soorten honden.

Soorten hondenhokken

Bij Petcomfort bouwen we 3 reeksen hondenhokken.

De Classic is onze instapreeks. Deze hondenhokken zijn verkrijgbaar in houtkleur met een optioneel vetbed.

De Silverline-reeks is standaard voorzien van een antibijtpakket en verkrijgbaar in 20 kleuren.

De Deluxe-reeks is standaard voorzien van een antibijtpakket en 30mm isolatie. Optioneel kan vloerverwarming ingebouwd worden. Ook deze hokken zijn in 20 kleuren verkrijgbaar.

Kortom, geef je hond de plek die hij verdient. Geef hem zijn eigen plek waar hij tot rust kan komen en beschut is voor alle weersomstandigheden. Indien je vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren.