Hondenhokken voor in de winter
De winter staat voor de deur. Meestal wordt die omschreven als een koude en gure periode. Een periode waarin we het liefst binnenshuis vertoeven, waar het droog en warm is. Ook honden verlangen naar een plaats waar ze kunnen schuilen voor regen en wind. Daarvoor zijn onze hondenhokken de ideale oplossing.
Honden willen ook in de winter graag een plek voor zichzelf waar ze kunnen schuilen of tot rust kunnen komen. Maar aan wat moet een hondenhok in de winter voldoen? Hoe zit het met de isolatie? Moet er vloerverwarming zijn of niet? Moet het dak een roofing hebben of niet? Hoe groot moet een hondenhok zijn? Wij geven je een antwoord op al je vragen. Zo krijgt je hond het perfecte hondenhok om de winter te trotseren.
De grootte van hondenhokken
De grootte van de hondenhokken is enorm belangrijk. Zo is het aangewezen dat het hok net groot genoeg is voor je hond. Voor een Jack Russel moet je namelijk geen hok kopen waar een Berner Sennen in past. Kies het juiste hok dat past bij jouw hond. Een te klein hok is niet zo comfortabel. Maar daarnaast is een te groot hok dat ook niet, want dan gaat er veel lichaamswarmte van je hond verloren. Afmetingen zijn dus heel belangrijk. Om een hok te kiezen, kijk je best naar de schofthoogte van je hond. Er moet minstens 5 cm plaats zijn boven de schofthoogte van je hond.
Naast afmetingen is de plaats ook een belangrijke factor om een hondenhok te kiezen. Hondenhokken die de winter moeten doorstaan, moeten tegen regen, koude en wind kunnen. Meestal laat je je hok het hele jaar door staan, dus dan moet het ook tegen de warmte kunnen. Kies daarom voor een stevig hok, zeker als het hok op een onbeschutte plaats komt. Daarnaast moet je ook zien dat het goed geïsoleerd is. Op die manier houdt het je hond warm in de winter en zorgt het voor een koele plaats in de zomer.
Maar kan je ook kiezen voor vloerverwarming? Ook dat is mogelijk maar hiervoor kijk je best naar het ras van je hond. Heeft je hond een ondervacht of niet? Honden ontwikkelen hun dikke vacht met hoe vaak ze buiten zitten of niet. De ondervacht helpt hierbij om je hond beter te isoleren tegen de koude. Maar een Dobbermann heeft sowieso een dunne vacht. Voor honden met een dunne vacht is het aangeraden om vloerverwarming te installeren. Op die manier krijgen ze extra warmte. Voor honden met een dikke vacht kan je dat ook doen, maar voor hen is het eerder een luxeproduct.
Veel van onze hondenhokken zijn ook voorzien van een tochtschot. Hier kan je hond uit de tocht liggen en toch nog de buitenlucht opsnuiven. Bekijk gerust eens onze hondenhokken om je helemaal over de streep te trekken.
Winterklaar
Niet enkel is de gepaste hoogte goed om de warmte binnen te houden. Ook de keuze van het materiaal is heel belangrijk. Zo is een hondenhok met een dak met roofing geen ideale combinatie. De nadelen van een slechte roofing is nefast voor de gezondheid van je hond. Bij een slechte roofing houdt het dak de weersomstandigheden niet. Bij nat weer dringt het meteen door het dak. Het dak kan ook gaan rotten en er kunnen schimmels ontstaan. Die zijn niet ideaal voor de gezondheid van je hond. Best kijk je dus naar een hondenhok dat uit het goede materiaal bestaat. Hiervoor hebben wij het ideale materiaal, namelijk betonplex. Dit is een duurzaam materiaal dat ideaal is voor het hondenhok. Het laat geen vocht binnen, dus ook de gezondheid van je favoriete viervoeter staat niet op het spel.
Wil je hond nog meer beweging geven en toch beschut zitten? Dan kan je kiezen voor een hondenhut. Hierbij heeft je hond een ren waarbij het dak ervoor zorgt dat je trouwe viervoeter droog en beschut kan bewegen. Het nachthok zorgt ervoor dat je hond kan schuilen tijdens het winterse weer. Je kan er zelfs voor kiezen om een verwarmde vloer te plaatsen. Daarnaast kan je de hondenhutten ook combineren met een tuinhuis, een houtopslag of fietsenstalling. Bekijk gerust ook eens onze hondenhutten om je hond wat beweging te geven.
Kortom, onze hondenhokken zijn ideaal voor je trouwe viervoeter. Voor alle weersomstandigheden bieden ze hen beschutting en een droog onderkomen. Twijfel dus niet langer en zorg dat je hond in ideale omstandigheden de winter doorkomt. Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien je vragen hebt of advies wilt.