Doorgaan naar inhoud
Honden in autobench van variocage

Een autobench van Variocage voor het veilig transporteren van je hond

Een autobench van Variocage is geen overbodige luxe als je je hond graag meeneemt op reis. Of je wil met je trouwe viervoeter gewoon een daguitstap maken naar de zee of de Ardennen? Met onze autobenches van Variocage neem je je hond overal mee naar toe.

Je wil even op reis? Je wil graag een dagje naar de zee of de Ardennen? Kortom, je wil er graag even tussenuit maar je laat je trouwe metgezel niet graag alleen achter? Dan hebben wij voor jou de oplossing. Met onze autobenches van Variocage hoef je je trouwe viervoeter niet langer achter te laten. Maar voor je om het even welke autobench koopt, moet je je een aantal vragen stellen.

Hoe kies je de juiste grootte voor je autobench?

Het is heel belangrijk dat je hond plek heeft in de autobench, maar ook niet te veel. Zo moet je bijvoorbeeld niet de grootste autobench voor een chihuahua kopen. Maar hoe weet je wat het juiste formaat is? Daar is een vuistregel voor.
Je meet de lengte van je hond en daar voeg je 10 cm aan toe. Wanneer je je hond nog niet hebt, zoek je het ras op en zoek je hoe lang je hond doorsnee wordt. Wanneer je dit hebt gedaan, laat je je hond neerzitten. zodat je kan meten hoe hoog hij komt. Daar voeg je ook 10 cm aan toe.
Voila, op die manier bekom je de ideale lengte en hoogte van de autobench. De verhouding van de bench zijn ideaal zodat je metgezel zich nog gemakkelijk kan draaien.

De diepte van de Variocage autobench is regelbaar. Op die manier kan je je kofferruimte maximaal benutten. Aan de achterzijde van de bench is er een nooduitgang bevestigd. Heb je dus een ongeluk? Krijg je de koffer niet meer open en zit je hond vast? Dan kan je hond langs deze nooddeur worden bevrijdt.

Hoe transporteer ik mijn hond op een veilige manier?

De Variocage is een autobench die heel veilig is voor je hond. Het Zweedse merk heeft in de autobench een ingebouwde kreukelzone. Die zone zorgt ervoor dat de overlevingskansen van je hond een pak hoger liggen bij een aanrijding. De Variocage heeft een crash test ondergaan en heeft die ook prima doorstaan. Ze zijn dan ook de enige kooien op de markt die voldoen aan de veiligheidseisen wanneer er een kop-staartbotsing plaatsvindt. Daarnaast is deze autobench zodanig afgewerkt dat je hond zich nergens kan aan kwetsen. Dat geldt ook tijdens een ongeluk.
Heb je twee honden? Dan hoef je niet noodzakelijk twee verschillende benches aan te schaffen. De grote varianten van de Variocage is voorzien met een tussenschot zodat je allebei je honden kan vervoeren. Kortom, enkel het beste is goed genoeg voor je trouwe viervoeter.

Welke autobenches passen in mijn auto?

Wanneer je een autobench koopt moet je natuurlijk wel zeker weten dat deze in je auto past. Al onze autobenches zijn in de diepte regelbaar en in verschillende maten te verkrijgen, maar om zeker te zijn dat deze welke autobenches in jouw auto passen hebben wij een tool waar je je exacte model van auto kunt ingeven en het geeft dan elke mogelijke bench die daar in past.

Bekijk welke autobenches in jouw auto passen

Als je niet zeker bent welke bench het je voor jouw auto en hond wilt kan je naar onze showroom komen. Hier zullen wij jouw helpen de beste bench voor jouw te kiezen en deze in je auto installeren.

Maak een afspraak in onze showroom

Zijn er ook accessoires te verkrijgen?

Het Zweeds merk MIMSafe heeft aan alles gedacht om het je hond zo comfortabel mogelijk te maken tijdens de rit. Zo kan je ook een speciale transport waterbowl aanschaffen om tijdens de tussenstops zijn dorst lessen. Daarnaast is er ook de mat en de variopad. Deze mat en matras kan je perfect in de Variocage leggen. Je kan ze namelijk makkelijk plooien tot je de juiste maat hebt. Maar bovenal is het een zachte en comfortabele mat zodat je hond kan uitrusten in de Variocage.

Kortom, twijfel niet langer en neem je hond mee op vakantie of op daguitstap. Met de Variocage heb je een veilige autobench om je hond te transporteren. Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien je vragen of advies nodig hebt.

Vorig artikel Hondenkennel zelf maken of kant en klaar kopen?
Volgend artikel Project in de kijker: kattenren op maat