Passer au contenu

Langue

Ideaal hondenhok voor een Australian Kelpie

Algemeen

De kelpie stamt af van de zwart-bruine collies (de algemene naam voor herders in Groot-Brittannië).

Deze collies hadden draadharige vacht en had rechtopstaande oren en werden rond 1870 van Groot-Brittannië naar Australië gebracht.

Zijn oorsprong vond dit ras in een teef met de naam Kelpie, die goede prestaties tijdens herderswedstrijden leverde en wier pups veelgevraagd waren.

Het ras werd naar deze teef genoemd. Het is mogelijk dat in het begin nog andere rassen in deze lijn werden ingefokt.

Tegenwoordig is het ras opgesplitst in de Australian kelpie en de Working kelpie. De Australian kelpie is de variant van het ras dat door de FCI erkend is.

Deze honden hebben dus een stamboom. De 'Australian' onderscheidt zich van de 'working' doordat de eerste een minder grote werkdrift heeft.

De 'Australian' is wel goed als huishond te houden, hoewel ook voor deze goede uitlaatkleppen voor de werklust moet worden geboden.

Hierbij kun je denken aan sporten zoals: behendigheid, flyball, obedience of schapendrijven. De kelpie is een goed geproportioneerde hond.

Hij is attent en werkt graag. Voor zijn werk moet hij snel en behendig zijn, maar tegelijk ook de mogelijkheid hebben, rustig en traag te bewegen als de situatie dat vraagt.

Het ras heeft een uitstekend prestatievermogen en wordt ingezet voor het bewaken en hoeden van grote kuddes schapen.

Bronvermelding : Wikipedia onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen

Huisvesting

Je Australian Kelpie kan als tijdelijk verblijf in je tuin gebruik maken van een hondenhut of een kennel.

Al deze modellen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en aan de noden van je Australian Kelpie.

 


Hondenhut incl 3m buitenren 

Kennel met dak, dakboord en hondenhok

 

Het ideale hondenhok voor je Australian Kelpie

Een belangrijke eigenschap is de groote van het hondenhok.

Hieronder kan u een selectie vinden van hondenhokken die, gezien hun afmetingen ideaal zijn voor jouw Australian Kelpie.

Actualités récentes

 • Affenpinscher

  Ideaal hondenhok voor een Affenpinscher

  Schofthoogte: 25-30cm Gewicht: 3-4kg Algemeen De affenpinscher is een hondenras afkomstig uit Duitsland. De Affenpinscher is een waak- en gezelschapshond. Vroeger werd hij ingedeeld bij de ruwharige dwergpinscher. Hij werd reeds in de vijftiende en begin zestiende eeuw door de...

  Lire maintenant
 • Beagle-Harrier

  Ideaal hondenhok voor een Beagle-harrier

  Schofthoogte: 45-50cm Gewicht: 20-25kg Algemeen De beagle-harrier is een door de FCI erkend en van oorsprong in Frankrijk gefokt hondenras. Ze worden gerekend tot de bloedhonden (geurjagers). De beagle-harrier is een stevige middelgrote hond met een vrij dikke gladde vacht,...

  Lire maintenant
 • Beagle

  Ideaal hondenhok voor een Beagle

  Schofthoogte: 33-41cm Gewicht: 11-15kg Algemeen De beagle is een hondenras. In Groot-Brittannië werd en wordt hij gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen. De hond wordt gebruikt om het wild op te jagen zodat de jager erop kan schieten....

  Lire maintenant